Grave
Landschap
Op
zondag14aug202210:00

Natuurstruintocht Rondje Keent

Door Brabants Landschap

Vrijwilligers van Brabants Landschap organiseren zondag 14 augustus weer de maandelijkse struintocht Rondje Keent. Dwars door de riviernatuur in de uiterwaarden van de oude Maasbocht tussen Ravenstein en Grave.

De wandeling start om 10.00 uur bij het informatiecentrum van Brabants Landschap en Stichting Taurus aan de Zuijdenhoutstraat 2 in Keent. 

Bijzondere aandacht tijdens deze wandeling is er voor de natuur in haar zomerse tooi. Ook veel aandacht voor de grote wilde grazers in het gebied, de Taurossen en Exmoorpony’s.

De wandeling gaat vooral over onverharde paden en over paadjes die zijn gemaakt door de grote grazers in het gebied. We starten om 10.00 uur bij het infopunt en zijn rond 12.30 uur terug. Parkeren kan op het terrein van het infopunt en deelname is gratis. Vrije gift is natuurlijk welkom. Aanmelden is niet nodig.

Hand in hand

In de uiterwaarden van de oude Maasbocht in Keent vindt iets bijzonders plaats. Ruimte voor de rivier en natuurontwikkeling gaan hand in hand. Sinds enkele jaren probeert men ook hier het imposante Europese oerrund terug te brengen in de natuur. Door kruising en selectie met oude runderrassen uit Europa worden stappen gezet op weg naar het evenbeeld van het oerrund, de tauros. Deze was de voorouder van alle runderen in Europa. De taurossen zorgen samen met de Exmoorpony's ervoor dat het gebied open blijft om water uit de Maas te kunnen bergen bij een hoogwaterstand en nieuwe natuur een kans te geven.

Informatie

Voor vragen over deze wandeling op iedere 2e zondag van de maand, kunt u contact opnemen met René van den Heuvel, coördinator informatiecentrum Brabants Landschap Keent, tel. 06-57 01 83 01 of via email: ramvdheuvel@home.nl.
 

Algemene informatie

zondag 14 augustus 2022 - 10:00
Locatie: 
Infopunt Brabants Landschap en Stichting Taurus
Zuijdenhoutstraat 2
Keent, tussen Grave en Ravenstein
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image