Grave
Kind & Natuur
Op
zondag12nov201714:00

Natuuractiviteit bij De Elzenhoek Oss

Speciaal voor kinderen en (groot)ouders

Op zondag 12 november is er in Oss een wandeling van een uur door het Ruwaardpark en aansluitend een creatieve opdracht speciaal voor de kinderen. Dat wordt gedaan in een ruimte van de kinderboerderij. De wandeling begint om 14.00 u. voor de ingang van het NME-centrum / kinderboerderij de Elzenhoek, Anna van Schuurmanstraat 602, 5344 TX Oss. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Buiten valt van alles te beleven

We zitten inmiddels al in november. De herfst loopt op zijn einde. Toch is er in deze donkere dagen voor december nog veel te zien en te beleven in de natuur. Nu de bladeren bijna allemaal van de bomen zijn gevallen en de meeste planten uitgebloeid zijn, is er soms juist meer te zien. Je kunt dan eens gaan kijken naar andere dingen als bladeren en bloemen.

Vooral de bomen vallen nu op, zonder bladeren. En zeker in zo’n mooi Ruwaardpark. Er staan er veel en ook heel veel verschillende soorten. Die bomen zijn zich aan het klaar maken voor de winter, want volgend jaar in de lente zullen ze weer moeten gaan groeien en bloeien. Juist nu kan er op een speciale manier naar bomen gekeken worden. Dat wordt tijdens de wandeling dan ook volop gedaan. Uiteraard is er naast bomen nog meer te zien en te beleven. Ook daar zal aandacht aan besteed worden.

Na een uurtje wandelen gaan de deuren van de ruimte in de kinderboerderij open en wordt er geknutseld met iets wat onderweg te zien was. Wat dat dan is, zal blijken als deze activiteit begint. De gemaakte werkstukjes kunnen na afloop mee naar huis genomen worden als een mooie herinnering aan een leuke middag.

Algemene informatie

zondag 12 november 2017 - 14:00 tot 16:00
Locatie: 
Kinderboerderij/NME De Elzenhoek
Anna van Schuurmanstraat 602
5344 TX Oss
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image