Grave
(Moes)tuinen
Op
zondag15sep201914:00

Met IVN gids wandelen in tuin Emmaüsklooster Velp (N.B.)

In het kader van Open Monumentendag

Op zondag 15 september  is het mogelijk om, onder leiding van IVN-gidsen, een wandeling te maken door de ommuurde tuin van het Emmaüsklooster in Velp (N-Br). Doorgaans is deze tuin niet voor publiek toegankelijk.

De wandeling begint om 14.00 uur op de parkeerplaats van het klooster, Basilius van Bruggelaan 4 in Velp en eindigt uiterlijk om 16.00 uur.

Na de val van Den Bosch in 1629 moesten veel katholieke geestelijken die stad verlaten. Ook de Kapucijnen zochten hun heil elders, en wel in het Land van Ravenstein, waar men wel ongestoord zijn geloof mocht beleven. De Kapucijnen, onder leiding van Basilius van Brugge, vestigden zich uiteindelijk in Velp.

Inmiddels hebben de Paters het klooster verlaten en is het klooster in bruikleen bij de stichting Avant Spirit dat zowel spiritueel als commercieel een nieuwe bestemming vorm geeft.

Rondleiding door tuin en klooster

De tuin bestaat uit een parkachtig bos met daarin een “pesthuisje”, een boomgaard, een moestuin, een bloementuin en enkele siertuinen waar een serene rust heerst. Alles wordt onderhouden door vrijwilligers.

De gidsen zullen vertellen over de bijzondere kenmerken van kloostertuinen en deze tuin in het bijzonder. In het klooster worden die dag ook rondleidingen verzorgd.

Voor meer informatie over deze wandeling kunt u contact opnemen met IVN gids Lia Lobel, tel. 0486-475388 of e-mail. lobelia@home.nl.

Algemene informatie

zondag 15 september 2019 - 14:00
Locatie: 
Emmaüsklooster op parkeerplaats
Basilius van Bruggelaan 4
Velp (NB)
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image