Grave
Insecten
Op
donderdag16nov201720:00

Lezing Kevers in Nederland bij IVN Grave

verzorgd door Gerard Compiet

IVN Grave houdt op donderdag 16 november een thema-avond over Kevers in Nederland, die verzorgd wordt door Gerard Compiet. De lezing wordt gehouden in het Buitenhuis (clubgebouw van de kinderboerderij en IVN Grave) Beukenlaan 8, 5363 RA te Velp N.B en duurt van 20.00 tot circa 22.00 uur. 

In deze presentatie is gekozen voor die kevers die wat meer tot de verbeelding spreken en die je tijdens een wandeling tegen kunt komen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de meikever,  coloradokever, lieveheersbeestje, boktor, doodgraver en het vliegend hert.  

Wereldwijd zijn er meer dan 300.000 keversoorten. Zij behoren daarmee tot de diergroep met het grootste aantal vertegenwoordigers. Voor Europa komen we daarbij uit op zo’n 20.000 soorten en voor Nederland op 4000. Het moge duidelijk zijn dat gezien deze aantallen je op je wandeling niet zomaar iedere kever kunt benoemen. Tijdens de presentatie gaat het niet alleen om het herkennen van de diverse soorten maar zeker ook over de vaak buitengewoon interessante leefwijze van deze insecten.

Gerard Compiet heeft al zijn hele leven grote belangstelling voor het gedrag van insecten en vogels in de vrije natuur. Zijn kennis heeft hij vooral vergaard door veel tijd in de natuur door te brengen, te observeren en zich te verdiepen in de literatuur. Met zijn ruime ervaring in het onderwijs is hij moeiteloos in staat anderen enthousiast te maken voor het insectenleven. Zijn presentatie wordt ondersteund met beeld en geluid.

Wie wat meer ingevoerd wil worden in het leven der kevers en daardoor meer wil kunnen genieten van zijn uitstapjes in de natuur, is donderdag 16 november  van harte welkom!! Gezien de beperkte ruimte is aanmelden voor deze avond gewenst. Dat kan bij dhr. Wil Ariëns: e-mail: w.ariens41@gmail.com of tel: 0486-412217. De presentatie is voor iedereen toegankelijk. Deelname kost €3,- per persoon.

Algemene informatie

donderdag 16 november 2017 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Buitenhuis, thuisbasis Kinderboerderij en IVN Grave
Beukenlaan 8
5363 RA Velp (NB) bij Grave
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image