Grave
(Zoog)dieren
Op
donderdag14feb201920:00

Lezing en film over Bevers bij IVN Grave

Knuffeldier, lastpak of toch iets anders .. ?

Op donderdag 14 februari organiseert IVN Grave een thema avond over bevers. Gastspreker is beverkenner bij uitstek Willy de Koning uit Sittard

De avond begint om 20.00 uur in Het Buitenhuis, thuisbasis van IVN Grave en Kinderboerderij Buiten-"Gewoon" op Landgoed Mariëndaal, Beukenlaan 8, 5363 RA Velp bij Grave, te vinden achter de brede school.

Al sinds 2007 volgt en filmt Willy de Koning bevers. Veelal in Limburg maar ook in bijvoorbeeld de Biesbosch. Uit de enorme hoeveelheid beeldmateriaal en opgedane kennis heeft ze een documentaire samengesteld met een compleet en actueel verhaal over het leven van de bever. Dat is af en toe heel verrassend, zelfs voor de kenners.

Allerlei beelden zijn te zien van bijvoorbeeld knagende en stoeiende bevers, bevers die een geurmerk maken, aandoenlijke geluidjes van jonge bevertjes vanuit een burcht, knuffelpartijtjes en bevers die op hun gemak hun vacht verzorgen.

Tijdens de lezing gaat Willy de Koning in op de leefwijze van de bever, z’n uiterlijke kenmerken, de vele soorten sporen die het dier achterlaat, de leefomgeving, z’n aanpassingsvermogen en de invloed van de bever op z’n omgeving.

Verder neemt ze tal van ‘beverattributen’ mee, zoals een jas van beverbont, bevertanden en een beverschedel, beverknuffels en beverkeutels. Ze neemt ruim de tijd voor het beantwoorden van vragen en gaat in op de huidige discussies over bevers die overlast veroorzaken.

Belangstellenden worden verzocht zich aan te melden bij Lia Lobel, tel. 0486-475388 of mail. lobelia@home.nlDe toegang  bedraagt € 3,00.

Algemene informatie

donderdag 14 februari 2019 - 21:45
Locatie: 
Buitenhuis, Landgoed Mariëndaal
Beukenlaan 8
5363 RA Velp bij Grave
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image