Grave
Vogels
Op
dinsdag15jan201920:00

Lezing Boerenlandvogels in Uden

Door Brabants Landschap

Op dinsdagavond 15 januari vanaf 20.00 uur organiseert Brabants Landschap een lezing over Boerenlandvogels in de Groenhoeve, Artillerieweg in Uden. 

Er is plaats voor maximaal 50 deelnemers. U dient zich van te voren aan te melden via Lezing Boerenlandvogels Uden.

Deze winter biedt Brabants Landschap op 4 locaties in Brabant een interessante avond. Hierop laten we u kennis maken met boerenlandvogels en hoe belangrijk (en leuk!) het beschermingswerk is. Onze gezellige vrijwilligersgroepen komen altijd handen tekort, dus kom luisteren op één van de locaties en bepaal achteraf of u zich wilt aanmelden als boerenlandvogelbeschermer!

Vroeger wemelde het boerenland van de vogels. Helaas is het landschap zo veranderd dat veel vogelsoorten het steeds moeilijker krijgen. Gelukkig zijn er veel vrijwilligers die zich inzetten voor de bescherming van de boerenlandvogels.

Ze zoeken bijvoorbeeld de nesten op, zorgen voor bescherming, overleggen met boeren en buitenlui, hangen nestkasten op, onderhouden het landschap, doen vogeltellingen en nog veel meer! En met succes, want zonder de hulp van deze vrijwilligers zouden vogels als grutto, patrijs, steenuil en huismus nauwelijks overlevingskansen hebben.

De kennismakingsavonden zijn onderdeel van de boerenlandvogeltour. Hierna zijn er mogelijkheden om cursussen en excursies bij te wonen en in 't veld begeleiding te krijgen. Onderaan deze pagina kunt u zich aanmelden via de link achter de locatie in uw regio. 

“Het geeft mij een goed gevoel om weidevogels te redden en ik ben lekker buiten bezig met andere mensen!” (boerenlandvogelbeschermer Ton Hannink).

Algemene informatie

dinsdag 15 januari 2019 - 20:00
Locatie: 
De Groenhoeve
Artillerieweg 3
Uden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image