Grave
Landschap
Op
zondag22dec201912:00

Kerstwandeling Mariëndaal Velp bij Grave

Winterwandeling in kerstsfeer

Op zondag 22 december organiseert IVN Grave een winterwandeling op landgoed Mariëndaal  (voorheen de Binckhof) in Velp (NB). Tijdens deze wandeling vertelt de gids over het voormalig kloosterpark, de historie en de winterverschijnselen. Ook worden er enkele natuursprookjes en een écht Velps kerstverhaal verteld. Deelname aan de wandeling is gratis; aanmelden is niet nodig.

De wandeling begint om 12.00u op de parkeerplaats bij de brede school (Beukenlaan 6 5363 RA Velp) en eindigt rond 14.00u bij Kinderboerderij “BuitenGewoon”, waar op dat moment het kerstfeest net begonnen is en waar u lekker kunt opwarmen met o.a. warme chocomel en glühwein. Zie bijgevoegde flyer. Ook IVN Grave heeft hier een stand waar kinderen vogelvoer voor thuis kunnen maken. 

Leest u aub verder onder de flyer.

IVN Grave en KiBoLandgoed Mariëndaal  beslaat 52 hectare en bestaat hoofdzakelijk uit bos. Het landgoed met oude bebouwing, maar ook met oude, daardoor goed ontwikkelde natuurterreinen, is voor de natuur een belangrijk gebied met een grote biodiversiteit. Het park wordt gekenmerkt door een lanenstructuur die voor het grootste deel intact gebleven is. Men vindt hier prachtige lanen van meer dan honderd jaar oude beuken waar je (in gedachte) de paters nog ziet brevieren. Er zijn ook lanen met even oude eiken.

Landgoed Mariëndaal wordt voor een gedeelte gebruikt door Dichterbij voor de huisvesting van mensen met een beperking en een gedeelte kan als landschapspark aangeduid worden. Het voormalige klooster is van 1865 tot 1967 door de Jezuïten bewoond geweest. Van 1967 tot in de jaren negentig gebruikte de stichting “de Binckhof” het voor de huisvesting van verstandelijk gehandicapten. Sinds de bouw van nieuwe paviljoens, die pasten bij de eisen van begin jaren negentig stond het gebouw jarenlang leeg. Sinds 2012, na een forse renovatie is hierin een Zorgresidentie gevestigd.
 

Algemene informatie

zondag 22 december 2019 - 12:00
Locatie: 
Mariëndaal Parkeerplaats
Beukenlaan 6
5363 RA Velp bij Grave
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image