Grave
Landschap
Op
zondag23dec201814:00

Kerstwandeling Landgoed Mariëndaal Velp

Te combineren met Kerstmarkt Kinderboerderij

Op zondag 23 december vindt weer de traditionele kerstmiddag plaats op Kinderboerderij “Buiten-Gewoon” in Velp (Beukenlaan 8). Om 13.30 uur gaat de poort open van de kinderboerderij die door de vrijwilligers geheel in kerstsfeer is omgetoverd. 

Om 14.00 uur start een wandeling over Landgoed Mariëndaal onder leiding van natuurgidsen van IVN; groot en klein kan aan deze wandeling meedoen. Deelname is gratis.

Tijdens de wandeling vertellen de gidsen over de winterse natuur en de historie van het Landgoed. Ook een Velps kerstverhaal zal in de wandeling niet ontbreken. Van 1865-1966 werd het Landgoed bewoond door Jezuïeten. Dat het toen dienst deed als kloosterpark is nog zichtbaar aan de prachtige lanen met meer dan honderdjarige beuken en eiken waar zij in alle rust konden brevieren.

De Jezuïeten zijn daar ook begonnen met de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Nu wonen deze cliënten van Dichterbij nog op een gedeelte van het 52 ha grote gebied. De wandeling is niet geschikt voor rolstoel of kinderwagen.

Na de wandeling om 15.30 is er gelegenheid om op te warmen in kerstsfeer op de kinderboerderij; vanaf 16.00 uur start daar een lampionnenoptocht met door kinderen zelf gemaakte lampionnen.

Kerstmiddag

Algemene informatie

zondag 23 december 2018 - 14:00
Locatie: 
Kinderboerderij op Mariëndaal
Beukenlaan 8
5363 RA Velp bij Grave
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image