Grave
Natuur in de Buurt
Op
donderdag30mei201905:45

Dauwtrapwandeling door natuurgebied Keent

Vanuit Emmausklooster Velp NB

Zien hoe de zon opkomt boven natuurgebied Keent, ervaren hoe de natuur ontwaakt in de zeer vroege ochtend en vooral genieten van de stilte en rust.

U kunt het allemaal meemaken op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, tijdens een dauwtrapwandeling door natuurgebied Keent vanuit klooster Emmaus in Velp. 

De wandeling is een gezamenlijk initiatief van Brabants Landschap, Avant Spirit (beheerder Klooster Emmaus) en natuurvereniging IVN Grave. Ervaren natuurgidsen begeleiden de wandeling die een half uur voor zonsopgang om 05.45 uur start op de parkeerplaats bij klooster Emmaus, Basilius van Bruggelaan 4, 5363 VA Velp N-Br.

De dauwtrapwandeling, een eeuwenoude traditie, duurt 2 uur en gaat over de Maasdijk bij Velp en vervolgens door natuurgebied Keent. Vaak ook over onverharde koeienpaden en struinend door de natuur. Onderweg is er aandacht voor de natuur en de grote grazers in het gebied.

Na de wandeling kan men ontbijten in het eeuwenoude klooster  Emmaus. Het ontbijt is samengesteld door vrijwilligers in het klooster met lokale producten. Voor belangstellenden is er na het ontbijt ook mogelijkheid voor een korte meditatie.

Voor deelname aan de dauwtrapwandeling kan men zich aanmelden bij Avant Spirit, Mark van der Linden, secretariaat@avantspirit.nl, of 06 24544839. 

De kosten voor deelname aan de wandeling met ontbijt zijn € 7,50  en € 3,50  zonder ontbijt. Betalen bij aankomst bij klooster Emmaus. Bij regen is waterbestendige kleding en schoeisel aan te raden.

Algemene informatie

donderdag 30 mei 2019 - 05:45
Locatie: 
Klooster Emmaus, parkeerplaats
Basilius van Bruggelaan 4
5363 VA Velp NB
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image