Grave
Klimaat
Op
woensdag21sep202220:00

2 Lezingen Klimaat en Energie

Door IVN-afdelingen Land van Cuijk

De IVN-natuurverenigingen Boxmeer, Cuijk en Grave organiseren gezamenlijk lezingen over klimaat en energie, verdeeld over 2 avonden.

  • 1e avond: 21 september
  • 2e avond: 05 oktober

Ze vinden plaats in gemeenschapshuis De Jachthoorn in Sint Hubert, Wethouder Lemmenstraat 13, vanaf 20.00 uur. 

De lezingen worden gegeven door bioloog Han Blok uit Horssen. De entree
bedraagt 3 euro en aanmelden is mogelijk via lezingenivn@gmail.com.

Eerste avond

Op de eerste avond gaat Han Blok miljoenen jaren terug in de tijd en staat stil bij de diverse processen op aarde die het klimaat bepalen en hoe deze in de loop der tijd zijn veranderd.

Leerzaam en huiveringwekkend en voor menigeen een openbaring. Als achtergrondinformatie is aan te bevelen de serie "Kantelpunten" die de klimaatverandering versnellen op Duurzaam nieuws te lezen, via  www.duurzaamnieuws.nl/de-kantelpunten-die-klimaatverandering-versnellen.

Tweede avond

Op de tweede avond geeft Han Blok een overzicht van alle mogelijke en onmogelijke oplossingen en de drempels die er bestaan. Ook voor dit deel is achtergrondinformatie aanwezig in de serie "Kantelpunten in de samenleving" via www.duurzaamnieuws.nl/kantelpunten-in-de-samenleving-een-nieuwe-serie.

Han Blok

Bioloog Han Blok uit Horssen is bekend vanwege zijn columns in Dorpskrant De Klep en de online nieuwsbrief Duurzaamnieuws.nl. Hij publiceerde verschillende boeken zoals ‘Nooit gin eiges’  Oermenselijk, De Meerziekte en De evolutie in zeven dagen. Recent schreef hij de roman De Wraak van Ravenhorst.

Blok geeft regelmatig lezingen over evolutie, klimaat en energie. In 2011 ontving hij van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen de 1e prijs voor een essay over de vraag ‘Hoe vér mogen we gaan bij het behoud van menselijk leven’. 

IVN- afd Land van Cuijk Han Blok

Algemene informatie

woensdag 21 september 2022 - 20:00
Locatie: 
De Jachthoorn, gemeenschapshuis
Wethouder Lemmenstraat 13
5454 GH Sint Hubert
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image