Gooi en omstreken
Overig
donderdag05mrt2020

Wat is Operatie Steenbreek?

Wat is Operatie Steenbreek?

Het IVN Natuureducatie, Vogelbescherming en KNNV Vereniging voor Veldbiologie hebben een workshop ‘een levende tuin maak je zelf’ ontwikkeld voor gemeenten en hun bewoners.

Het project loopt in principe van maart tot en met juni van dit jaar en zal door vrijwilligers van het IVN Gooi e.o., KNNV Gooi en de afdeling Gooi Noord van Groei&Bloei worden gegeven.

In de workshops wordt inspiratie gestimuleerd, worden er tips en voorbeelden gegeven om de tuin aantrekkelijker te maken voor de mensen zelf en voor vogels, insecten en andere dieren. Een echte levende tuin.

Mensen gaan met veel nieuwe ideeen weer naar huis

Wat gaan wij er dit jaar mee doen?

In Gooi e.o. hebben inmiddels 9 mensen een training gevolgd om voor de bewoners een zeer boeiende workshop te kunnen geven.

De duur van een te volgen workshop is 2,5 uur en zal in de avonden worden gegeven.  De gemeente Gooise Meren biedt de workshop gratis aan.

Tevens heeft de gemeente Gooise Meren een nieuwe duurzaamheids-website gelanceerd: https://gooisemeren.nl/duurzaamheid/ ter bevordering van duurzaamheid, klimaatbestendigheid en biodiversiteit.

Eind maart/begin april zullen er 3 bijeenkomsten worden gegeven voor de bewoners van Gooise Meren, te weten in Muiden/Muidenberg, Naarden en Bussum.

Ook de gemeente Weesp heeft zich aangemeld.

Mocht er veel belangstelling zijn, dan zullen meerdere bewonersbijeenkomsten worden georganiseerd.