Heemtuinblog

Plattegrond Heemtuin

In dit rubriekje van de IVN-werkgroep Heemtuin Educatie houden wij belangstellenden op de hoogte van de ontwikkelingen in de Gooise Heemtuin. In de rubriek werkgroepen lees je meer over de werkgroep Heemtuin Educatie en de Gooise Heemtuin.

Veel leesplezier.
Namens de werkgroep Heemtuin Educatie:

wouter-nugteren@ziggo.nl

Beste Heemtuinders en belangstellenden.

Heemtuinblog van 8 november 2017.

Het werkseizoen 2017 is afgesloten! Dat hebben we gedaan met koffie en heerlijk zelfgemaakt gebak van Else. De tuin is nu in winterrust.

De afgelopen weken veranderde de tuin langzaam van herfstidylle in winterse verstilling. De bomen zijn vrijwel kaal, maar het verassende is dat het bladerentapijt daaronder dekking geeft aan bloemen die niet van ophouden willen weten. Bij het maaien van de kalkhelling kwam zowaar een knalrode bosaardbei tevoorschijn. En de Gaspeldoorn doet alsof de lente om de hoek kijkt, met knoppen die op barsten staan. Maar de winter komt, echt waar! De Vossenbessenstruikjes staan al te pronken als kerststukjes.

De tuin is klaar om de winter te ontvangen. De paden hebben we zo veel mogelijk van de dikke laag bladeren ontdaan, dat is wel zo prettig voor de bezoekers. Zo blijft het genieten van de Gooise Heemtuin. Alle seizoenen zijn immers mooi! Nu is het de tijd van de paddenstoelen. Kom maar kijken!

Als werkgroep Heemtuin Educatie kunnen we terugzien op een prachtig seizoen met als hoogtepunt de aanbieding door de besturen van IVN en KNNV van een prachtig insectenhotel, ter viering van beider jubilea.

Bij goed weer komen we begin april 2018 terug met een nieuw heemtuinseizoen. Tot ziens! We houden je op de hoogte.

Heemtuin de ploegHeemtuin de ploeg 1

 

 

 

 

 

 

Foto’s Aad Kop

In de rubriek Werkgroepen lees je meer over de Werkgroep Heemtuin Educatie en de Gooise Heemtuin.

 

Heemtuin verhalen 2017

Heemtuinberichten 2016