Contactavonden en excursies

Interne activiteiten, contactavonden en excursies in 2019

De interne activiteiten van IVN en KNNV zijn over en weer toegankelijk voor leden en donateurs van beide verenigingen. Ze worden ondermeer aangekondigd in het contactorgaan van beide verenigingen “De Grote Ratelaar” en op de websites van IVN en KNNV. Tijdens contactavonden zijn introducés en andere belangstellenden hartelijk welkom. Nog geen Lid? Meld je dan aan bij het secretariaat van IVN of KNNV. Heb je een idee voor een mooie contactavond of uitgaansdag? Mail dan wouter-nugteren@ziggo.nl

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maandag 18 maart 2019

Contactavond/ Lezing met dia’s door Martin Stevens. Aanvang 19.45 uur.

Martin Stevens verzorgde eerder een contactavond voor ons, die zeer enthousiast werd ontvangen. We hebben dus hem graag teruggevraagd.
ContactavondMartin Stevens aan het woord:
“ De KNNV organiseert al heel lang kampeervakanties naar de meest fantastische plekken in Europa. Wij hebben daar al verschillende keren gebruik van gemaakt en daar wil ik wat van laten zien. Het gaat dan over de plekken, de natuurgebieden en de planten en insecten. Omdat de plekken niet willekeurig gekozen worden en er altijd ter plaatse deskundigen zijn is het altijd de moeite waard eens mee te gaan. Ook ben ik al verschillende keren terug geweest of plekken geweest waar ik van weet dat er KNNV kampen gehouden zijn. De kampverslagen helpen je dan om de bijzondere locaties terug te vinden. De kampen staan open voor leden van de KNNV, IVN en het NHG (Natuur Historisch Genootschap) Zie voor de bestemmingen in 2019 en de verslagen van vorige jaren de site:
https://www.knnv.nl/kampeervakanties/beschrijvingen-2019#K03

Mijn verhaal zal voornamelijk gaan over de Pyreneeën, Vogezen en Wales en twee bekende kampplekken in Duitsland”
Locatie: Infoschuur ’t Gooi, Naarderweg (N254). Aanvang 19.45 uur.

 

Maandag 15 april 2019

Contactavond/avondwandeling Spanderswoud

Volgens traditie houden we in april de contactavond buiten. Ook nu maken we een bijzondere  wandeling en kijken en luisteren naar wat de natuur ons te vertellen heeft.  IVN-collega Frans Lubbers is ons vaker bij een boswandeling voorgegaan en verraste ons steeds door zijn unieke kennis van bomen. Ook deze keer zal hij het over bomen hebben en specifiek over “Bomentaal”.
Bomen kunnen ons veel vertellen en hun taal is toegankelijk, maar je goed kunnen kijken en luisteren.
Enkele jaren geleden kwam het boek “Het verborgen leven van bomen” van Boswachter Peter Wohlleben uit. Zijn boek opende velen de ogen over de verbazingwekkende processen van leven, dood en wedergeboorte in de bossen. Tijdens de wandeling haalt Frans passages uit het boek aan, vertelpunten die jou als natuurgids en natuurliefhebber zullen inspireren!

Aantal deelnemers aan de wandeling is beperkt tot maximaal 16 personen. Opgave bij Frans Lubbers per e-mail: tuinscan@casema.nl. Bij een grotere belangstelling dan het aantal beschikbare plaatsen heb je een nieuwe kans op zondag 19 mei om 15.00 uur. 

Vertrekpunt: De grote parkeerplaats bij Bistro Robert, Spanderslaan 1 (Bussumergrindweg), Hilversum. Vertrek: 19.00 uur.

In mei, juni, augustus zijn er geen contactavonden.

Zaterdag 15 juni 2019

Uitgaansdag 2019, speciaal voor leden en donateurs van IVN en KNNV het Gooi en hun introducees.

Samen een bijzondere dag in de natuur! We bezoeken het Nationaal Bomenmuseum Gimborn en het voor Nederland unieke Renkums Beekdal. Interesse?
Contactavond
Contactavond

 

 

 


Lees het uitnodigingsformulier voor alle informatie over de uitgaansdag.
Uitnodigingsformulier 2019