Gooi en omstreken
Landschap
Op
zaterdag24aug201910:00

Wandelexcursie Waterlandtak Muiden

De Waterlandtak is aangelegd als natuurcompensatie voor de snelwegverbreding Schiphol-Amsterdam-Almere. Het is een natuurgebied in ontwikkeling dat een ecologische verbindingszone vormt tussen het Naardermeer en Waterland (veenweidegebieden bij Amsterdam). Net als het Naardermeer en Waterland moet het een gebied worden met moeras en droge en natte ruigte waardoor met name dieren zich kunnen verplaatsen van het ene naar het andere gebied.

Uw gidsen vertellen u over de inrichting van het gebied, welke diersoorten er te verwachten zijn en de eisen die deze soorten stellen aan hun omgeving. Verder wordt ingegaan op de landschapsgeschiedenis van het gebied en de pioniersplanten en dieren die zij er hebben aangetroffen.

Om zelf te kunnen ervaren hoe het gebied eruit ziet, gaan we een deel bezoeken en een struinwandeling maken. Er zijn geen paden.

Belangrijk is goed schoeisel aan te doen en in ieder geval een lange broek die tegen een stootje kan.

Wij starten zaterdag 24 augustus om 10:00 uur en de excursie zal tot ca. 12:30 uur duren. Verzamelen vanaf 9:45 uur op Parkeerplaats P1 aan de Weesperweg (afslag oude Maxisweg) in Muiden.

Aanmelden is niet nodig. De wandeling is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Waterlandtak

Algemene informatie

zaterdag 24 augustus 2019 - 10:00
Locatie: 
Parkeerplaats P1
Weesperweg (afslag oude Maxisweg)
Muiden
Nederland
Extra Informatie: 

De wandeling is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Google Maps image