Gooi en omstreken
Overig
Op
donderdag13jun201910:00

Lange wandelexcursie langs de grenspalen van het Gooi

(19 of 24 km)

U bepaalt zelf hoe lang deze wandeling langs Leeuwenpaalde beroemde Leeuwenpalen (de grenspalen tussen het oosten van het Gooi en Utrecht, de eerste geplaatst in 1526, de volgende in 1719) wordt. Neem in ieder geval uw OV chipkaart mee om onderweg of aan het eind van de wandeling mee terug te reizen.


We starten om 10:00 uur bij carpoolplaats Blaricum, afrit 35 (Huizen) van de A27, aan de Stichtseweg, bereikbaar met bus 320 vanuit Hilversum en Bussum. Let op beperkte parkeermogelijkheid om deze tijd.

De wandeling gaat vanaf de parkeerplaats langs de oostgrens van het Gooi naar de Witte Bergen met na ca. 5,5 km een pauze in Motel de Witte Bergen (Rijksweg 2, Eemnes).
Na de pauze gaat de wandeling richting Hollandsche Rading. Eindpunt is het NS station (13,6 km) . Hier kunt u terugkeren naar het startpunt (trein en bus 320).

Leeuwenpaal
Voor wie verder mee wil naar de laatste Leeuwenpaal is er nog ongeveer 5,2 km te gaan. Dit is heen en terug naar paal 22 bij Boerderij Vrederust. Maar eerst is er nog een pauze bij Café Moeke (Utrechtseweg 263, Hilversum).
Excursiepunten zijn het Bosje van Six in Blaricum, het Smithuyserbosch in Hilversum en Einde Gooi in Maartensdijk (voor wie het laatste deel mee gaat).

Aan melden verplicht.

Aanmeld formulier

Algemene informatie

donderdag 13 juni 2019 - 10:00
Locatie: 
carpoolplaats Blaricum
Stichtseweg
Blaricum
Nederland
Google Maps image