Gooi en omstreken
Landschap
Op
zondag07jul201913:30

Kanotocht bij Kortenhoef

Deze kanotocht biedt een unieke gelegenheid om de natuur te verkennen vanaf het water. Er is gekozen voor het gebied ten oosten van Kortenhoef. Aanvang 13.30 uur.

Tijdens de kanotocht vertellen de gidsen over de bijzondere geschiedenis van dit verveningsgebied. Natuurlijk wordt er stilgehouden bij de kenmerkende flora en fauna van deze prachtige plassen. De tocht duurt ongeveer 2 uur.

Het startpunt is de aanlegsteiger naast de P langs de N201 in Kortenhoef, aan de zijde van het Moleneind. U kunt hier ook parkeren als u op tijd bent (op mooie dagen is de parkeerplaats gauw vol). U hebt de keuze om uw eigen kano mee te nemen of om er een te huren bij de ernaast gelegen Jachthaven Kortenhoef (www.jachthavenkortenhoef.nl). Er zijn daar Canadese kano’s te huur voor twee of drie personen, een éénpersoons kajak is ook mogelijk. We raden u aan van tevoren te reserveren.  Neem ruim voldoende tijd voor het afladen of huren van de kano. Deelname is gratis, de kanohuur is voor eigen rekening. Er kunnen maximaal twaalf kano’s mee.

Aanmelden uiterlijk 5 juli via:
aanmeld formulier

U kunt dan ook aangeven of u een kano wilt delen. De organisatie probeert in dat geval een of twee reisgenoten te vinden.

We gaan ervan uit dat u kunt zwemmen en dat u een rustig kanotempo kunt bijhouden.

Algemene informatie

zondag 7 juli 2019 - 13:30
Locatie: 
Aanlegsteiger naast de P langs de N201 Kortenhoef
Nederland
Google Maps image