Geysteren Venray
Natuur
Op
zondag06jan201910:00

Vierseizoenenwandelingen Castenrayse Vennen winterwandeling

Het IVN Geysteren-Venray organiseert in de Castenrayse Vennen een wandeling in het kader van de 4-seizoenen-wandelingen. Deze wandeling start aan de Rietweg in Castenray (zie tekst beneden).

We bekijken de natuur van de Castenrayse Vennen in alle vier de jaargetijden. Mensen die aan alle wandelingen deelnemen beleven het gebied telkens anders en zien de natuur in de loop van het jaar veranderen. 

Het gebied de Castenrayse Vennen, in de volksmond “de Paes” genoemd, is ontstaan in een breed dal van de Lollebeek en haar zijtak de Diepe Leng. Op de hogere gebieden rondom het dal liggen beboste zandverstuivingen, in het westen de Breehei en in het zuiden de boswachterij Horst

De Castenrayse Vennen bereikt u als volgt: Vanuit Venray rijdt u het dorp door, waarna u de eerste weg rechts neemt, de Rietweg. De wandeling start aan het einde van deze weg. Vanuit Horst neemt u de eerste weg links voor het dorp, de Rietweg. Vanuit Oirlo volgt u de rondweg en vervolgens steekt u de Horsterweg over. Dan bent u op de Rietweg.

In hetzelfde gebied vinden op zondag 12 mei, dinsdagavond 16 juli en zondag 13 oktober de andere 4-seizoenen-wandelingen plaats.
 

Algemene informatie

zondag 6 januari 2019 - 10:00
Extra Informatie: 

Voor de wandeling wordt stevig en waterdicht schoeisel aanbevolen, want het kan er in deze tijd van het jaar erg nat en moerassig zijn.