Geysteren Venray
Op
zondag07jan201810:00

Vier seizoenenwandeling

Winter in Landgoed Geysteren

We bekijken de natuur van het Landgoed Geysteren in alle vier de jaargetijden. Mensen die aan alle wandelingen deelnemen, beleven het gebied telkens anders en zien de natuur in de loop van het jaar veranderen.

Deze wandeling gaat door een klein gedeelte van het landgoed met een prachtig diep ingesneden beekdal. Nog altijd mag de beek hier zijn eigen weg zoeken, dit zullen we op veel plaatsen terugzien. Het beboste deel rond de Rosmolen was vroeger een groot heidegebied, dat bekend stond als de grote ronde heide. In de tijd van de mijnbouw is men deze heide gaan ontginnen en beplanten met grove dennen. De laatste jaren vormt men het bos weer om tot een gemengd bos.

Tijdens de winterwandeling gaan we dit bekijken en zullen we opmerken dat de natuur lijkt stil te staan. Als we beter kijken, wordt duidelijk dat dit niet het geval is. De natuur bereidt zich nu al voor op het voorjaar.

 

Algemene informatie

zondag 7 januari 2018 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
parkeerplaats van voormalige voetbalvelden van Geysteren
Oostrumseweg 43
Geijsteren
Nederland
Extra Informatie: 

Deelname is gratis.

In hetzelfde gebied vinden in 2018 op zondag 6 mei, woensdagavond 18 juli en zondag 14 oktober de andere 4-seizoenen-wandelingen plaats.

Google Maps image