Geysteren Venray
Overig
Op
donderdag18okt201814:30

Rustige seniorenwandeling St. Servaasterrein

Op donderdag 18 oktober organiseert IVN Geijsteren-Venray om 14:30, op het terrein van de St. Servaas, een wandeling voor senioren met als thema ‘bomen en hun geheimen’.  De wandeling start op de parkeerplaats van de Aldi, D’n Herk 96, het makkelijkst te bereiken via de ingang Henri Dunantstraat. Deelname is gratis. 

De wandeling is bedoeld voor senioren, voor wie de reguliere wandelingen van IVN Geysteren-Venray te lang zijn of het tempo te hoog ligt. U wilt toch ook genieten van het buiten zijn en de natuur om u heen? U bent van harte welkom, of u nu op eigen kracht loopt of met behulp van een rollator,  scootmobiel of met een rolstoel (met begeleider). Het sociale aspect is heel belangrijk.  
 
Volgroeide, oude bomen zijn in ons land een kostbaar bezit. Alleen door goede en duurzame bescherming kunnen ze oud worden en ons met hun verschijning verwonderen. Bomen doen er mensengeneraties over voordat ze volgroeid zijn en kunnen enorme afmetingen krijgen. Dit soort bomen zijn een levensgemeenschap op zich en herbergen tal van andere samenlevingen. Bovendien zorgen ze voor verkoeling. Er is uitgerekend dat door de aanwezigheid van grote bomen in een stedelijke omgeving de temperatuur op warme dagen wel 2-3°C lager blijft.  

We gaan diverse bomen bewonderen. De aanplant van bomen op het terrein van de St. Servaas heeft grofweg in twee perioden plaatsgevonden en laat duidelijk een verschillende aanpak zien. De oudste aanplantingen dateren uit de periode van 1900-1910, met de bouw van de eerste instelling vanaf 1905 (toen nog aangeduid als St. Servatius gesticht).  
De tweede periode van aanplanting vond plaats tussen 1950 en begin jaren zestig, na het herstel van de oorlogsschade en de bouw van een aantal nieuwe gebouwen voor administratie en ondersteuning (die ook weer gesloopt gaan worden).  
De gidsen zullen bij de rondwandeling vertellen over specifieke soorten, naamgeving en typische kenmerken, maar u kunt vooral genieten van de schoonheid van bomen.

Algemene informatie

donderdag 18 oktober 2018 - 14:30
Locatie: 
St. Servaas
D’n Herk 96
5803 DN Venray
Nederland
Google Maps image