Geysteren Venray
Paddenstoelen
Op
zondag21okt201810:00

Publiekswandeling zoektocht naar paddenstoelen

Op zondagmorgen 21 oktober organiseert IVN Geijsteren-Venray op het Landgoed Geijsteren een wandeling waarbij op zoek gegaan wordt naar paddenstoelen. De wandeling start om 10:00 uur bij de parkeerplaats van de voormalige voetbalvelden van Geysteren, Oostrumseweg 43.  Deelname is gratis.  

De paddenstoelenspecialisten Nico Min, Piet Weijers en Gerard Compiet nemen u mee over het Landgoed Geijsteren. Dit gevarieerd bosgebied staat bekend om zijn rijkdom aan paddenstoelen.  

Hoewel er praktisch het hele jaar door wel paddenstoelen voorkomen, is de herfst natuurlijk de beste tijd om ze te bekijken. Paddenstoelen hebben altijd tot de verbeelding gesproken. Omdat men vroeger de herkomst ervan niet kon verklaren, werd er al gauw gedacht aan heksen, duivels en tovenaars. Dit vind je nog steeds terug in namen als heksenboleet, heksenkring, duivelsei, etc.

Tegenwoordig is wel al veel over paddenstoelen bekend. Zo weten we dat een aantal soorten nauw samenleeft met bomen en struiken. Hierbij is sprake van een win-winsituatie, want zowel de betreffende paddenstoel als de boom of struik worden daar beter van. Andere soorten breken dood of levend organisch materiaal af en spelen dus een belangrijke rol bij de recycling van voedingsstoffen.  
 
Het is raadzaam om een spiegeltje en een loep mee te brengen zodat u tijdens de wandeling  de paddenstoelen wat nader kunt bekijken.

Algemene informatie

Paddenstoel
zondag 21 oktober 2018 - 10:00
Locatie: 
Parkeerplaats van de voormalige voetbalvelden van Geysteren
Oostrumseweg 43
5802 CB Geysteren
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image