Geysteren Venray
Natuur
Op
zondag03feb201910:00

Publiekswandeling ’t Ham in Horst

Zondag 3 februari organiseert IVN Geysteren-Venray een publiekswandeling in ’t Ham in Horst. Deze wandeling start om 10:00 uur bij de kleine parkeerplaats aan de Hesselenweg in Horst. Deelname is gratis. Tip: draag laarzen of goede wandelschoenen want het beekdal kan nat en modderig zijn.

Natuurgebied ’t Ham wordt doorsneden door de Groote Molenbeek. Deze beek is al 100.000 jaar oud en aan het einde van de laatste ijstijd is een meters dikke laag dekzand over het gebied afgezet. In dat dekzand heeft de beek een breed beekdal uitgeslepen. Aan de oostkant van de beek zijn de stuifduinen van de Reulsberg zichtbaar. De Reulsberg was vóór 1900 een gebied van heide en zandverstuivingen. Na 1900 is in dit gebied bos aangeplant. Langs de beek lagen natte hooilanden en enkele geriefhoutbosjes. In de dertiger jaren werd begonnen met het rechttrekken van de Molenbeek

In 2000 heeft Staatsbosbeheer het gebied aangekocht en er weer een natuurlijk beekdal van gemaakt met een meanderende beek. Het gebied is zeer afwisselend en kleinschalig, vandaar dat er een enorme variatie is in planten, dieren en vogels.

Algemene informatie

zondag 3 februari 2019 - 10:00
Locatie: 
Kleine parkeerplaats Hesselenweg, Horst
Hesselenweg
5963 NA Horst
Nederland
Google Maps image