Geysteren Venray
Natuur
Op
zondag18nov201810:00

Publiekswandeling op de grens van Brabant en Limburg

Op zondag 18 november organiseert IVN Geijsteren-Venray een publiekswandeling op de grens van Brabant en Limburg. Deze wandeling begint om 10:00 uur tot max 12:30 uur aan de Spurkt in Venray (vanaf Maasheeseweg linksaf de Metaalweg in, het einde van de weg rechts af de Spurkt op. Vlak voor dat deze weg onder de A73 doorgaat, linksaf en parallel met de snelweg tot de weg stopt).

Deze wandeling op de grens van Brabant en Limburg bestaat uit twee delen. Het Limburgse deel van de wandeling gaat vooral door het stroomdal van de Loobeek. Een aantal jaar geleden is dit gebied getransformeerd van landbouwgrond tot natuurgebied met waterbergingsfunctie. Er is begrazing met jongvee, maar dit lijkt onvoldoende want er moet ook nog gemaaid worden, gezien de vele jonge boompjes. We gaan hier een stukje lopen, rond een van de aangelegde poelen. 

Op het Brabantse deel liggen de Overloonse Duinen. Deze zandduinen zijn met bos aangeplant, maar op kapvlaktes komt de hei, die er vroeger stond, weer terug. In het bos wonen onder andere een dassenfamilie, vossen en reeën. Ze leven verborgen en zijn in de nacht actief, maar laten veel sporen achter. Kortom, het zal een gevarieerde wandeling worden.

Algemene informatie

zondag 18 november 2018 - 10:00 tot 12:30
Locatie: 
Spurkt
Venray
Nederland
Google Maps image