Geysteren Venray
(Zoog)dieren
Op
vrijdag25aug201720:00

Nacht van de vleermuis 2017

Vleermuizen zien en horen

Op 25 augustus wordt landelijk weer “de NACHT van de VLEERMUIS” georganiseerd. In heel Nederland zijn er vleermuisactiviteiten voor jong en oud. In Castenray wordt al jarenlang deze nacht georganiseerd door Theo Bouten en Rien Eikmans van IVN Geysteren-Venray en Natuur Historisch Genootschap-Limburg kring Venray.

Er wordt verteld waarom de vleermuis zo'n uniek dier is. De vleermuis is namelijk het enige zoogdier dat zelfstandig kan vliegen en daarbij zeer nuttig is. Nederlandse vleermuissoorten eten uitsluitend insecten. Op de kerkzolder in Castenray zit al jaren een kolonie Laatvliegers, die deze gebruikt als kraamkamer. Dit is de grootste zomerverblijfplaats van Nederland! In 2014 zijn er 247 uitvliegende exemplaren geteld. Omdat deze Laatvlieger (Eptesicus serotinus) op de rode lijst van de flora en fauna staat wordt het aantal en het gedrag van deze kolonie nauwkeurig bestudeerd dmv infraroodcamera’s en tellingen.

De vleermuisactiviteiten op zolder zullen live in de Wis te zien zijn. Buiten kunnen wij de uitvliegende Laatvliegers horen en zien (tellen), zonsondergang is om 20.39 uur. Het is mogelijk om na het uitvliegen van de Laatvliegers rond 21.15 naar de kasteelvijver in Horst te rijden.
(zelfstandig parkeren bij ’t Zoemhukske Kasteellaan 3. 5961 BW Horst).
Hier zullen wij ook zeker nog andere soorten vleermuizen zien en horen.

Algemene informatie

vrijdag 25 augustus 2017 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Gemeenschapshuis de Wis
Matthiasstraat 2
5811 AN Castenray
Nederland
Extra Informatie: 

Deelname is gratis.

Een zaklamp is handig.

Google Maps image