Geysteren Venray
Insecten
Op
zaterdag26aug201721:30

Nacht van de Nachtvlinder 2017

Tijdens de Nationale Nachtvlindernacht vinden in heel Nederland excursies plaats om op zoek te gaan naar nachtvlinders. Ook de Golf- en Countryclub Geysteren dient als decor voor de landelijke Nachtvlindernacht.

Een nachtvlinderexcursie is een spannende gebeurtenis, want wie gaat er nu midden in de nacht het bos in, gewapend met een pot stroop? Wie spant er een laken in zijn achtertuin en zet er een felle lamp bij? Nachtvlinderonderzoekers vinden dit soort zaken heel gewoon. Ze doen het om beestjes met namen als agaatvlinder, huismoeder, rood weeskind en windepijlstaart te lokken. Nieuwsgierig geworden? Beleef het mee tijdens deze Nationale Nachtvlindernacht.

Deelnemers krijgen informatie van gidsen van IVN Geysteren-Venray over de nachtvlinders en hun families en over de vangst- en lokmethodes.

Dit is een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met de geheimzinnige nachtvlinders en om deze vaak prachtige insecten te fotograferen.

Om circa 00.30 uur sluiten we af om de nachtelijke stilte en rust rond deze mooie locatie te laten wederkeren.

Op de site van de Vlinderstichting staat meer info over deze nationale avond. http://www.vlinderstichting.nl/nationale-nachtvlindernacht

Algemene informatie

zaterdag 26 augustus 2017 - 21:30 tot zondag 27 augustus 2017 - 00:30
Locatie: 
Golf- en Countryclub Geijsteren
Het Spekt 2
5862 AZ Wanssum
Nederland
Extra Informatie: 

Er is ruime parkeerplaats.
Fotograferen is toegestaan, een goede zaklamp is handig.

Google Maps image