Geysteren Venray
Duurzaamheid
Op
zaterdag27okt201819:30

Nacht van de Nacht

Op zaterdag 27 oktober organiseert IVN Geijsteren-Venray in het natuurgebied de Paardenkop opnieuw het nachtavontuur ‘Nacht van de Nacht’.  U kunt de rondwandeling starten tussen 19:30 en 20:30 uur. De wandeling duurt tot 22:00 uur. 
Kosten: Vrijwillige bijdrage. 

Wat is de Nacht van de Nacht? 

De Nacht van de Nacht wordt voor de 14e keer georganiseerd. De Natuur en Milieufederaties roepen dan bedrijven en gemeenten op om de lichten te doven van gebouwen, kerken, straten en pleinen. In het hele land vinden er honderden activiteiten in het donker plaats zoals nachtwandelingen, sterrenkijken, vleermuizen spotten etc. Afgelopen jaar was de Nacht van de Nacht groter dan ooit met 45.000 bezoekers, 500 activiteiten en 200 gemeenten en bedrijven die de lichten doofden. 

Op zaterdag 27 oktober is tussen 19:30 en 22:00 uur een gedeelte van het natuurgebied de Paardenkop opengesteld voor een rondwandeling in het donker. Wat is er spannender dan een nachtelijke tocht in dit unieke natuurgebied waarbij u tevens de nieuw gebouwde uitkijktoren kunt bezoeken en beklimmen. Bovenop deze 18 meter hoge toren heeft u zicht op de omgeving van Ysselsteyn. Hoe donker is onze omgeving nog?  

Het IVN heeft een route gemarkeerd zodanig dat niemand het risico loopt in het donker te verdwalen, ook de toren zal verlicht zijn, zodat u veilig naar boven kunt. Tijdens de tocht worden de deelnemers verrast met een aantal leuke activiteiten, zoals luisteren naar een spannend verhaal van Jan Michels in zijn zelfgebouwde plaggenhut, het luisteren naar vleermuizen met behulp van detectors, de sterrenhemel bekijken met een telescoop (mits het helder weer is) en het ontdekken hoe de nachtvlinder er uitziet. Voor de kinderen is er een speciale opdracht: ‘Werken met de zintuigen?’ 

Op de start/finishplaats, waar een aantal vuurkorven staan, zal ook een stand zijn met koffie, thee en warme chocomel. 

Routebeschrijving 

U kunt het beste bij het startpunt van de tocht komen door op uw navigatiesysteem: ‘Moosdijk’ in te toetsten. U rijdt dan eerst op de Paardekopweg. Sla vervolgens NIET linksaf de Moosdijk op, maar GA RECHTS het zandpad op. Dit zandpad heet de Konijnenweg en staat op een straatnaambordje aangegeven. Hier moet u doorrijden tot u bij de slagboom richting de toren bent. Daar kunt u parkeren. 
Let op: Gelieve geen zaklampen mee te nemen. Het is tenslotte de nacht van de nacht.

Algemene informatie

zaterdag 27 oktober 2018 - 19:30 tot 22:00
Locatie: 
de Paardekop
Paardekopweg
5813 AT Ysselsteyn
Nederland
Google Maps image