Geysteren Venray
Vogels
Op
maandag21jan201920:00

Lezing Vogeltrek, een mysterie ontrafeld

IVN Geysteren-Venray organiseert op maandag 21 januari een lezing over het mysterie van de vogeltrek. De lezing start om 20:00 uur in zaal de Kemphaan, Kennedyplein 1 in Venray en wordt verzorgd door Koen Leysen. De lezing is gratis voor leden van IVN-Geysteren-Venray. Niet-leden betalen een bijdrage van € 3.

Leysen wijdt deelnemers op een onderhoudende manier in, in één van de boeiendste natuurfenomenen van de natuur: het wonder van de vogeltrek. Pas in de loop van de vorige eeuw heeft men een goed deel van dit mysterie weten te ontrafelen. Hoe slagen vogels erin om hun doel te bereiken? Wat is haasje-over-trek? Wat bedoelt men met de grote-cirkelroute? En hoe bereiden vogels zich voor op de hachelijke onderneming die de vogeltrek voor hen is?

Leysen maakt inzichtelijk wanneer de vogels trekken en met welke problemen ze onderweg af te rekenen hebben. Ook geeft hij een boeiend overzicht van de verschillende methoden om vogeltrek tee onderzoeken, van het klassieke ringwerk tot het nieuwste van het nieuwste: een apparaatje van amper 1gram dat zelfs bij zangvogeltjes kan worden gebruikt

Algemene informatie

maandag 21 januari 2019 - 20:00
Locatie: 
de Kemphaan
Kennedyplein 1
5801 VH Venray
Nederland
Google Maps image