Geysteren Venray
Natuur
Op
zaterdag22dec201814:00

IVN kerstwandeling Odapark en Vlakwater

Op zaterdagmiddag 22 december organiseert IVN Geysteren-Venray de jaarlijkse kerst-/ oudejaarswandeling. Deze wandeling begint om 14:00 uur tot max 16:30 uur bij het Odapark (parkeerplaats Merseloseweg t.o. Viecuri Ziekenhuis in Venray). Aanmelding voor deze gratis wandeling is i.v.m. de catering wel noodzakelijk. Dit kan door, uiterlijk 18 december 12:00 uur, een bericht te sturen naar info@ivn-geysteren-venray.nl.

Het Odapark is een park in Venray dat in het oosten aansluit op het stadsbos Vlakwater.
Dit park van 19 ha was vroeger eigendom van de Zusters Ursulinen, die er een meisjesinternaat beheerden, Jerusalem genaamd. Het park kwam in 1981 in bezit van de gemeente Venray en werd toen een openbaar park. Het ligt op voormalig glooiend stuifzandgebied, waar ook een aantal oude bomen en lanen zijn te vinden. In het Odapark wordt een 60-tal eigentijdse beelden tentoongesteld. Ook is er een tentoonstellingsruimte voor eigentijdse kunst, het Theehuis genaamd.
 
Natuur en cultuur zijn volop aanwezig en onze gidsen zorgen voor een mooie rondwandeling. De wandeling wordt afgesloten met een gezellig samenzijn onder het genot van een kop verwarmende erwtensoep.

Algemene informatie

zaterdag 22 december 2018 - 14:00 tot 16:30
Locatie: 
Odapark
Merseloseweg 119
5801 CC Venray
Nederland
Google Maps image