Geysteren Venray
Insecten
Op
zondag07jul201914:00

Insectenwandeling: op zoek naar de Bruine Eikenpage.

Insectenwerkgroep

IVN Geijsteren-Venray organiseert op zondag 7 juli een insectenwandeling in de Boshuizerbergen, waarbij we op zoek gaan naar de vrij zeldzame Bruine Eikenpage. De excursie start om 14:00 uur aan het einde van de Zuiderbergweg in Oostrum (nabij het voormalig waterpompstation). Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Bruine EikenpageHoewel de Bruine Eikenpage bruin is, is deze dagvlinder familie van de blauwtjes.
Het is een vrij zeldzame vlinder die lokaal voorkomt op de hogere zandgronden in het binnenland, de duinen en Zuid-Limburg. De waardplant is, zoals de naam van het beestje al verraad, de eik en dan met name lage zomereikjes. De vliegtijd is van half juni tot begin augustus. In die tijd besteden deze vlinders veel tijd aan nectar drinken uit onder andere bloemen van braam, sporkehout, wilde liguster, jacobskruiskruid en koninginnekruid. De combinatie lage eikjes en overvloed aan nectarplanten is dan ook essentieel wil je deze vlinder vinden.
In het gebied Boshuizerbergen, waar wij op zoek gaan, zullen we andere interessante insecten niet ongezien voorbij lopen, maar het zoeken naar de Bruine Eikenpage staat centraal.

Algemene informatie

zondag 7 juli 2019 - 14:00
Locatie: 
aan het einde van de Zuiderbergweg in Oostrum (nabij het voormalig waterpompstation).
Zuiderbergweg
Oostrum
Nederland
Google Maps image