Geysteren Venray
Bomen & Struiken
Op
zondag19nov201710:00

Bomen in herfst en winter

Publiekswandeling

Op zondag 19 november organiseert IVN Geijsteren-Venray een publiekswandeling met als thema bomen in najaar en winter. Rond deze datum hebben de meeste bomen hun blad verloren, hoewel een aantal ook nog wat herfstkleuren laat zien. We hebben niet perse blad nodig om bomen te herkennen. Op grond van vorm, schorsstructuur, knopvorm en kleur kunnen we een heel eind komen. Daarnaast komt door het ontbreken van het blad het silhouet van de bomen beter naar voren en wordt de aandacht als vanzelf naar andere kenmerken getrokken.
Tijdens deze wandeling lopen we over het terrein van St Servaas. De aanplant van bomen op dit terrein heeft grofweg in twee perioden plaatsgevonden en laat duidelijk een verschillende aanpak zien. De oudste aanplanten dateren uit de periode rond 1900 en de tweede periode vond plaats rond 1960. De gidsen zullen de deelnemers verschillende mooie bomen laten zien en vertellen over de specifieke soort, naamgeving en typische kenmerken, maar vooral ligt de nadruk op het genieten van de schoonheid van de bomen in het najaar.

Algemene informatie

zondag 19 november 2017 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
Parkeerplaats Aldi
Den Herk
5803 DN Venray
Nederland
Extra Informatie: 

Deze excursie start bij de parkeerplaats van de Aldi (D’n Herk) in Venray, het gemakkelijkst te bereiken via de Henri Dunantstraat.

Deelname is gratis.

Google Maps image