Geysteren Venray
Natuur
Op
zondag09jul201720:30

Avond- en nachtwandeling bij volle maan

in het Schuitwater in Broekhuizen

Tijdens deze avond- en nachtwandeling in het Schuitwater ervaren de deelnemers hoe de natuur veranderd als het langzaam donker wordt. Een voor een stoppen de vogels met fluiten, het licht wordt minder en als het echt begint te schemeren komen de nachtdieren, zoals vleermuizen, te voorschijn. Deelnemers zullen ontdekken dat hun ogen zich snel aanpassen aan het beperkte licht. Als het onbewolkt is, zullen we na een tijdje merken dat het zilveren schijnsel van de volle maan ruim voldoende licht geeft, vooral als het ook nog weerkaatst in het water. Ook zullen de deelnemers merken dat vooral de tast, de reuk en het gehoor worden versterkt.

De wandeling gaat door het noordelijke stuk van het Schuitwater, een oude Maasmeander.Deze afgesloten Maasmeander is in de loop van de tijd verland en er heeft veenvorming plaatsgevonden. In de 18e eeuw is dat veen opgebaggerd met platte schuiten, waaraan het gebied zijn naam ontleent. Nu vormen die oude meanders dus weer open water. De bever voelt zich er uitermate goed thuis, dus we zullen zeker sporen waarnemen van dit grote knaagdier. Het gebied Schuitwater kent ook droge gedeelten met bos, heide en stuifzanden. Met andere woorden:het is een zeer afwisselend gebied dat ook in de schermering en in het donker zeer de moeite waard is.

Algemene informatie

zondag 9 juli 2017 - 20:30 tot 23:00
Locatie: 
Parkeerplaats bij het Schuitwater, op grens Broekhuizen, Lottum
Horsterweg, Broekhuizen
Lottum
Nederland
Extra Informatie: 

De wandeling start om 20:30 uur bij de parkeerplaats aan de Horsterweg (Schuitwater) op de grens van Broekhuizen en Lottum.
Deelname is gratis.
Nodig: stevig schoeisel en ‘iets’ tegen muggen.
Het gebruik van lichtbronnen wordt afgeraden.

Google Maps image