Vogels

Rabo Club Support actie

Gemert-Bakel 11 september 2023

Leden van Rabo Helmond Peel Noord.

Breng uw stem uit op IVN Gemert-Bakel. Stemmen en lid worden kan gewoon in de Rabo App, of op raboclubsupport.nl

IVN Gemert-Bakel

IVN Gemert-Bakel laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. We inspireren met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal. Iedereen kan meedoen! Vanuit jouw tuin, buurt, school of werk maak jij het verschil. Doe met ons mee en kom in actie voor meer natuur. Want samen kunnen we de toekomst tot bloei brengen.

Ons doel

Gierzwaluwen zijn heel bijzondere vogels. Ze kunnen 24 uur per dag in de lucht zijn. Ze vangen insecten, drinken en slapen alles vliegend. zelfs de paring gebeurd soms vliegend. Alleen voor het eieren leggen hebben ze een nest nodig. Deze hadden ze vroeger dan in open gaten in dakpannen en scheuren in huizen. Tegenwoordig is alles beter geïsoleerd en dienen we te zorgen voor speciale nestgelegenheid voor deze dieren.

Daarom willen wij als IVN weer Gierzwaluwnestkastjes kopen en gaan ophangen.

Vorig jaar:

Met de Pettersson M500-384 Ultrasound Microphone kunt u hoogwaardige, volledige opnames maken van vleermuis-roepen of andere ultrasone signalen met een breed scala aan computers/laptops/tablets/smartphones, met behulp van de geluidsopnamesoftware naar keuze. Op deze manier wordt het mogelijk gemaakt om de vleermuizenpopulatie in de gemeente te inventariseren.

Het bestuur van IVN Gemert-Bakel.

Ontdek meer over

Deel deze pagina