Nieuws uit heemtuin ’t Höfke Bloemen en planten

Nieuws uit heemtuin ‘t Höfke

Gemert-Bakel 3 juli 2020

foto Ptor

In de heemtuin ‘Het Höfke’ groeien planten die er willen groeien. We kunnen er wel planten in zetten die wij graag zouden hebben maar de natuur is keihard. Alleen de planten die de droge zandgrond aankunnen blijven in leven. Op de foto’s is te zien dat de Zomerfijnstraal het goed naar zijn zin heeft in onze tuin.

Maar ook het Grijskruid, de Ossetong, St. Janskruid, Bolderik, Veronica en de Theunisbloemen om er een paar te noemen.

IVN Gemert-Bakel IVN Gemert-Bakel

We geven alleen de pas geplante planten water. Deze planten zetten we ook altijd in de schaduw door er takjes met blad om heen te zetten als tijdelijke schaduw gevers. Oude uitgebloeide bollen van de Hortensia zijn hier héél geschikt voor.

Ook zorgen we dat de grond altijd zoveel mogelijk bedekt blijft. Om uitdrogen te voorkomen, zover het weer een beetje mee werkt. Dit doen we bij het terug knippen van de uitgebloeide bloemen. Deze knippen we fijn en strooien dat tussen de planten als mulch.

IVN Gemert-Bakel tuin

We vinden ook ondergrondse gangen in de tuin van waarschijnlijk de woelrat. De rat vreet van de wortels en ondergraaft de planten waardoor deze los komen te staan. Dit bevordert het dichtgroeien van de tuin ook niet echt. Hij heeft het vooral op de wortels van de Geraniums voorzien.

Maar ja, het hoort bij de natuur dus die beestjes mogen ook (over)leven.

Juni 2020

Ptor en Nelly.

IVN Gemert-Bakel tuin IVN Gemert-Bakel

Ontdek meer over

Deel deze pagina