Gemert Bakel Milheeze De Rips
Amfibieën & reptielen
zondag05apr2020

Vissen & Amfibieënwerkgroep IVN Gemert-Bakel

Eerste poelenonderzoek 2020 Vissen &amfibieënwerkgroep

vinpootsalamander Op 8 maart 2020 ging de Vissen & Amfibieënwerkgroep IVN Gemert-Bakel de eerste keer van het jaar op  poelenonderzoek. Helaas bleek dit  korte tijd later voorlopig ook ons laatste  gezamenlijke onderzoek te zijn.

Onder de rook van de Mortelse toren gingen we  met een klein maar enthousiast groepje aan de gang met het inventariseren van de daar gelegen poel op de Grotelsche Heide. Al vanaf de  eerste paar keer scheppen was het meteen raak met salamanders, kokerjuffers,  bruine kikkers, gewone padden , bootsmannetjes, een grote spinnende watertor , een geelgerande watertor en posthoorntjes. Uiteindelijk hebben we drie soorten salamanders aangetroffen: vinpootsalamanders, alpenwatersalamanders en kleine watersalamanders. Alle drie de soorten in behoorlijke aantallen. alpenwatersalamander 8 maart 2020 Al met al een leuke leerzame ochtend met mooie resultaten. Of de Slootjesdagen 2020 dit jaar op 14 juni doorgang kan vinden, is nog even afwachten... We houden u op de hoogte! 

Ondertussen zijn de amfibieënschermen ook alweer opgeruimd en in de stalling gelegd voor het volgende voorjaar.  De resultaten van wat er in de emmers is gelopen kunt u vinden op Padden.nu via IVN werkgroep Gemert-Bakel 

vissen amfibieën kinderen natuur

jonge bruine kikker