Gemert Bakel Milheeze De Rips
IVN
vrijdag02okt2020

IVN Gemert Bakel ten tijde van corona

IVN Gemert Bakel heeft in de eerste golf van het coronavirus geen groepsactiviteiten uitgevoerd.

De leden van de Vogelwerkgroep, Vlinderwerkgroep en Plantengroep hebben wel de normale individuele inventarisaties kunnen uitvoeren.  De waterwerkgroep heeft enkele keren met meerdere personen de Snelle loop, Peelse loop, de Boerdonkse Aa en de Aa en enkele poelen kunnen inventariseren. De plannen waren om weer met wat beperkingen bijeenkomsten te gaan houden in het IVN-gebouw.

Echter; de tweede golf heeft zich aangediend.

Het bestuur heeft daarom besloten dat het IVN-gebouw niet gebruikt mag worden door de diverse werkgroepen en ook de geplande lezingen zijn geannuleerd.  Het timmeren van nestkasten wordt gedaan door niet meer dan een paar personen per afgesproken dag of avond. Tevens gaan de activiteiten van jeugdgroep de Groenlingen ook niet door .Dit is natuurlijk heel vervelend allemaal maar noodgedwongen kan het niet anders.

Ook het IVN moet mee proberen het virus de wereld uit te helpen.

Op zondag 18 oktober gaat de paddenstoelenwandeling op de Stippelberg wel door.                                                                                                                  Vertrek om 09.30 uur tegenover de boswachterswoning aan de Stippelberg 1. Er kunnen 30 personen deelnemen in twee groepen. En natuurlijk anderhalve meter afstand houden. Aanmelden is noodzakelijk via ivnbakel@hotmail.com onder vermelding van je naam en telefoonnummer.

Dit is ook van toepassing voor de IVN leden.

Buiten bijeenkomsten van de Planten werkgroep, met in achtneming van de coronaregels, anderhalvemeter kunnen gewoon doorgaan.