Gemert Bakel Milheeze De Rips
Biodiversiteit
zaterdag07nov2020

Doe mee aan de actie #natuurinjetuin op 7 november

Doe mee aan de actie #natuurinjetuin op 7 november 

Helaas is de Natuurwerkdag dit jaar afgelast door de huidige coronamaatregelen. De natuur kan niet nog een jaar wachten op onze hulp. Daarom roept Landschappen.nl  iedereen op om op zaterdag 7 november mee te doen aan de actie #natuurinjetuin.

takkenril #natuurinjetuin

Wat kan je doen?

Tuinen in Nederland zijn belangrijk voor biodiversiteit. De gemiddelde tuin in Nederland bestaat voor ongeveer 30 - 40% uit planten, tuinen kunnen dus zeker nog groener! En dat is hard nodig, want tuinen zorgen voor verkoeling, afwatering, biodiversiteit en opvang van fijnstof. Help jij mee voor meer natuur in de tuin op zaterdag 7 november? Op de website  deelt Landschappen.nl  eenvoudige en leuke tips om zelf aan de slag te gaan: https://www.natuurwerkdag.nl/natuurinjetuin

Maak bijvoorbeeld een overwinterplaats voor salamanders,maak een egelhuisje, een takkenril of plant bollen voor het voorjaar.  Ook voor kinderen staan er leuke tips en tools op de website zoals een lespakket biodiversiteit.

We zijn heel benieuwd wat jij in de tuin doet voor meer biodiversiteit. Deel een foto of filmpje van jouw eigen #natuurinjetuin-actie op Instagram met de #natuurinjetuin #natuurwerkdag en win een mooie prijs! De winnaar wordt maandag 9 november bekend gemaakt. 

hommelhotel #natuurinjetuin Kijk hier hoe je een salamander overwinterplaats maakt: https://youtu.be/GKYz50giZlI

#natuurinjetuinSamen maken we Grijs Groener