Gemert Bakel Milheeze De Rips
Amfibieën & reptielen
Op
zaterdag01feb202011:30

Plaatsen amfibieënschermen

Plaatsing amfibieënschermen Bakel 

Zaterdag 1 februari 2020 willen we beginnen met het plaatsen van amfibieënschermen.
De kikker,padden en salamandertrek komt op gang. De drang om naar het water te trekken om zich voort te planten, word dan zo groot dat ze massaal vanuit hun overwinteringsplaatsen naar het water gaan trekken.
We beginnen op de Hemelsbleekweg in de Mortel. Deze weg lijkt niet druk, maar hier rijd veel sluipverkeer en bezoekers van de spottersplaats van de slechtvalken. Helaas worden ze hierdoor massaal doodgereden. Door het plaatsen van tijdelijke schermen met ingegraven emmers kunnen we ze een handje helpen. Ze lopen dan de emmers in en zo kunnen wij ze naar de poelen en de Snelle Loop iets verderop brengen. Zo worden er jaarlijks duizenden gered door vrijwilligers.
Iedereen die geïnteresseerd is-is van harte welkom om te komen helpen of om gewoon te komen kijken. We starten om 10:30u en we kijken wel tot hoe laat we bezig zijn.

kikker amfibieën paddenschermen amfibieënschermen

N.B mocht de trek vanwege het zachte weer eerder op gang komen maken we dat hier ook bekend. De Hemelsbleekweg is de weg naar de Mortelse toren. U ziet vanzelf waar we bezig zijn.

Helpende handjes zijn zéér welkom 

Algemene informatie

vrijdag 24 januari 2020 - 11:57