Gemert Bakel Milheeze De Rips
Insecten
Op
vrijdag25aug201721:00

Nachtvlinderavond/nacht IVN Bakel Milheeze De Rips en Natuurmonumenten op De Stippelberg.

.Nachtvlinderavond/nacht  bij IVN Bakel Milheeze De Rips en Natuurmonumenten op De Stippelberg.

IVN Bakel Milheeze De Rips en Natuurmonumenten doen mee aan de Nationale Nachtvlindernacht op vrijdag 25 augustus.

In de avond en nacht van vrijdag 25 augustus is heel Nederland in de ban van de Nationale Nachtvlindernacht. Op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland wordt deze avond en nacht gekeken naar nachtvlinders met behulp van lakens, lampen en stroop.

Een nachtvlinderexcursie is een spannende gebeurtenis, want wie gaat er nu gewapend met een pot stroop een gebied in? Wie spant er een laken in zijn tuin en zet er een felle lamp bij?

Nachtvlinderonderzoekers vinden dit soort zaken heel gewoon. Ze doen het om beestjes met namen als Agaatvlinder, Huismoeder, Rood weeskind en Windepijlstaart te lokken.

Je hebt vast wel eens ’s avonds bij een lamp wat nachtvlinders zien rondvliegen..Nachtvlinders worden namelijk aangetrokken door licht. Nachtvlinders weten namelijk de weg door te letten op de maan ende sterren. Als ze dan in de buurt komen van een felle lamp raken ze in de war envliegen naar de lamp toe. Dat is heel handig als je ze wilt bekijken. De beste manier om ze met licht te lokken is door een wit laken vlak achter een lamp te spannen. De vlinders zullen dan rustig op het laken gaan zitten zodat ze goed bekeken kunnen worden.

Sommige nachtvlinders zijn ’s nacht op zoek naar nectar uit bloemen. Ze komen op de zoete geur van nectar af, ze kunnen immers goed ruiken. De lekkere zoete geur van de bloemen kan je namaken met een mengseltje van alcohol en stroop.

Natuurmonumenten geeft een unieke kans om in het gebied De Stippelberg nachtvlinders te zoeken. Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar De Stippelberg en beleef het mee tijdens de Nationale Nachtvlinderavond. IVN-ers en medewerkers van Natuurmonumenten staan klaar om de gelokte vlinders op naam te brengen.

Alle soorten en aantallen worden doorgegeven aan de Vlinderstichting

Wanneer: vrijdag 25 augustus

Waar: Natuurmonumenten De Stippelberg. Stippelbergweg 1 in De Rips

Hoe laat: vanaf 21.00 uur tot 23.30 uur

Het meenemen van een zaklamp is aan te bevelen.

Meer informatie: 06 27526041 of stuur een mail naar wim.vermeulen@kpnmail.nl

De Nationale Nachtvlindernacht wordt gecoördineerd door De Vlinderstichting en heeft als doel om zoveel mogelijk mensen op een spannende manier kennis laten maken met nachtvlinders en tegelijkertijd verspreid in het hele land gegevens van nachtvlinders te verzamelen.

Meer informatie over de Nachtvlindernacht en overige excursiepunten in Nederland zijn te vinden op www.nachtvlindernacht.nl of neem contact op met De Vlinderstichting per e-mail (info@vlinderstichting.nl).

Bij regen gaat het zoeken niet door.

Algemene informatie

maandag 7 augustus 2017 - 21:45
Locatie: 
Natuurmonumenten De Stippelberg. Stippelbergweg 1 in De Rips
Nederland
Google Maps image