Gemert Bakel Milheeze De Rips
Insecten
Op
dinsdag19sep201720:00

Lezing over nachtvlinders

Lezing over nachtvlinders door Pieter van Breugel

Bij nachtvlinders denken we al snel aan wild fladderende bruine motten. Natuurlijk zijn die er ook bij. Maar de vormenrijkdom, kleurenpracht en interessante leefwijze maken een nadere kennismaking met nachtvlinders tot een bijzondere ervaring. Ze vliegen trouwens lang niet allemaal 's nachts. En zonder nachtvlinders en hun rupsen geen vleermuizen en ook geen voedsel voor jonge vogels.

Over de vele honderden soorten die ons land rijk is houdt Pieter van Breugel uit Veghel een boeiende lezing. Mooie foto's en een luchtig verhaal openen een nieuwe wereld voor u. Het is geen lezing door een expert, maar door een liefhebber, die steeds probeert iets van de leefwijze van de nachtvlinders over te brengen. In een aantal gevallen heeft hij de vlinders zelf gekweekt.

Na een inleiding waarin u kennis maakt met een aantal microvlinders en hun leefwijze, komen de macrovlinders aan bod geordend naar hun verschillende families. Zo maakt u kennis met het leven van de spinners en de spanners, de pijlstaarten en de uilen, de eenstaarten, nachtpauwogen en beervlinders. Alleen al hun rupsen zijn wondertjes op zich. Dit is dus een avond om niet thuis te blijven!

Algemene informatie

maandag 7 augustus 2017 - 22:00
Locatie: 
IVN clubgebouw
Nederland
Google Maps image