Gemert Bakel Milheeze De Rips
Schone Rivieren
Op
zaterdag19sep202009:30

Landelijke Opschoondag 2020

Supporter van Schoon

zwerfvuil Onze waterwerkgroep gaat op 19 september samen met VELT Gemert ook mee zwerfvuil rapen tijdens de actie van Nederland Schoon
https://www.nederlandschoon.nl/toch-landelijke-opschoondag

We verzamelen die ochtend buiten bij de tuinkamer van  VELT Gemert-Hopveld 21, en van daaruit zullen we ons opsplitsen om in meerdere groepjes zwerfvuil van de oevers en uit het water van beekje de Rips en de Molenbroekse loop plus aanliggende vijver op de Lieverman op te ruimen. Zwerfvuil in water is niet alleen vervuilend maar veroorzaakt ook enorm veel dierenleed voor bijvoorbeeld watervogels die verstrikt raken in plastic en sterven door plastic in de maag, vissen die sterven door plastic in de maag  en uiteindelijk komt alles via onze rivieren terecht in de zeeën en oceanen waarna het zelfs in de verste uithoeken van de aarde aanspoelt.... Uiteindelijk komt al dit plastic ook weer terecht in onze voedselketen.
Kinderen die mee doen( max. 10) krijgen na afloop een echte Supporter van Schoon diploma mee naar huis.
Omdat we vooral in het water en langs de oevers aan de slag gaan , zijn een goed paar laarzen raadzaam. Handschoenen zelf meenemen.  Schepnetten en waadpakken zijn aanwezig
Aanmelden kan via :

https://www.supportervanschoon.nl/gebied/?id=16964 en https://www.supportervanschoon.nl/gebied/?id=16966

Aanmelden is wenselijk , zodat we kunnen zorgen voor voldoende materialen. Uiteraard worden de Corona maatregelen in acht genomen op deze dag. 

We zorgen ervoor dat we rond 12.00 uur terug zijn bij VELT Gemert  voor een lekker bakje koffie, thee en wat broodjes om nog wat na te praten over de actie. 

Opschoondag

World Clean Up Day IVN Gemert-Bakel

Algemene informatie

zaterdag 19 september 2020 - 09:30 tot 13:00
Locatie: 
Heerlijck Hopveld
Hopveld 21
Gemert
Nederland
Extra Informatie: 

https://www.nederlandschoon.nl/

Contactpersoon: 
Google Maps image