Gemert Bakel Milheeze De Rips
Paddenstoelen
Op
donderdag17okt201919:30

Inleiding tot het wonderlijke leven van Paddenstoelen

Paddenstoelen

Na het grote succes van de lezing over de Wonderlijke wereld van de Paddenstoelen in 2018 organiseren we deze nogmaals op donderdag 17 oktober as. om 20:00uur.

Aan de hand van een plaatje en een praatje zullen Toon Fimerius en Rob Staals jullie een inleiding geven in deze wonderlijke en prachtige wereld.

Paddenstoelen lijken uit het niets te verschijnen. Je kunt ze overal tegenkomen. Een paar regendagen in de herfst hebben ervoor gezorgd dat de grond vochtig is geworden. Overal verschijnen er nu paddenstoelen: sommige met een fraai gekleurde hoed op een korte of lange steel, andere klein en sierlijk met opvallende kleuren.

De ene soort groeit in dichte bundels op oud hout, de andere in groepjes tussen de afgevallen bladeren en naalden of zomaar uit het mos. Je kunt ze ook in het gras tegenkomen of in kieren tussen de bestrating. Ze komen in allerlei vormen voor bijvoorbeeld als een hertengewei of als een parasol of als biefstuk.

Tijdens deze lezing wordt ingegaan op de vraag wat zijn paddenstoelen eigenlijk en wanneer spreken we van een schimmel, zwam of paddenstoel. Over hun vormenrijkdom, al zijn ze voor het grootste deel van hun levenscyclus onzichtbaar.  Over de groeiwijze, de rol van de paddenstoel in de natuur, de voortplanting en hun relatie met andere planten.

Ook wordt verteld waar u op moet letten als u met hulp van een paddenstoelenboek de naam of familie van een paddenstoel wilt opzoeken.

Wanneer:           donderdag 17 okt 2019,

Waar:                   IVN Clubgebouw Geneneind 2A. Bakel,

Tijdstip:               Clubgebouw open 19:00 u. Start lezing19:30u

Toegang is gratis ook voor niet leden

Op 20 okt verzorgen we een excursie  op de Stippelberg en geven aan de hand van de gevonden paddenstoelen nog meer uitleg.

Deze excursie start om 10:00uur bij de boswachterswoning op de Stippelberg.

Adres:  Stippelberg 1, 5764PA  de Rips

Algemene informatie

donderdag 17 oktober 2019 - 19:30
Locatie: 
IVN clubgebouw
Geneneind 2a
Bakel
Nederland
Google Maps image