Gemert Bakel Milheeze De Rips
Landschap
Op
zaterdag27apr201906:15

Excursie: Landgoed De Tongelaar

Landgoed De Tongelaar

Op Koningsdag, zaterdag 27 april, gaat het IVN naar het Landgoed De Tongelaar in Mill.

Vertrek ongeveer om 6:20 u vanaf IVN-clubgebouw, Geneneind 2A Bakel. Of om 6:29 u Pastoor Poelplein, Gemert, (Jumbo). Of start ongeveer 06:55 u P-plaats Tongelaar in Mill, eind van de Hoogendijk (navigatie)

Deze excursie is een must voor iedereen die van het gezang van de Nachtegaal en andere vogels houdt. De omgeving van De Tongelaar, eigendom van Het Brabantslandschap, bestaat uit landbouwgrond afgewisseld met weilanden en stroken bos-en hakhoutwallen. Hier en daar is een hoogstamfruit boomgaard aangelegd. Een ideaal gebied voor vele vogels maar ook voor de das en de vos.

Op deze excursie wandelen we vanaf de parkeerplaats over het landgoed naar de visvijver De Bus. Hier bij de Bus maken we een tussenstop waarbij degene die zelf koffie/thee meegenomen hebben ervan kunnen genieten.

Het beloofd een mooie excursie te worden met uitbottende bladeren, bloemen en vele zingende vogels die de volle aandacht van ons krijgen.

Deze excursie zal geleid worden door onze eigen IVN gids(en). Deze excursie gaat zeker 3½ uur duren, Goed schoeisel en een verrekijker zijn aanbevolen. Evt. Inlichtingen bij P.F.v.d. Boogaard (0627273785). Of op de website van Brabants Landschap.

Algemene informatie

zaterdag 27 april 2019 - 06:15 tot 10:00
Locatie: 
IVN gebouw
Geneneind 2a
5763 PK Bakel
Nederland
Google Maps image