Gemert Bakel Milheeze De Rips
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag07nov202010:00

AFGELAST: Natuurwerkdag 2020

Natuurwerkdag 2020 afgelast

Natuurwerkdag 2020 afgelast

Dit jaar kan de Natuurwerkdag helaas niet door gaan. We vinden het ontzettend jammer, maar door de huidige corona-ontwikkelingen, richtlijnen en adviezen van de overheid zien wij niet de mogelijkheid om dit te organiseren. Het is daarom ook niet meer mogelijk om je aan te melden voor een locatie in 2020. 

Niet getreurd! Wij laten het 20-jarig bestaan van de Natuurwerkdag niet geruisloos voorbij gaan. Houd de website van Landschappen.nl in de gaten en/of meld je aan voor de nieuwsbrief via  https://www.natuurwerkdag.nl/index-home.php

IVN Gemert-Bakel

Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur en een groene leefomgeving. Samen met anderen zet je je bijvoorbeeld in voor leefruimte voor de boomkikker, ringslang, een nestelplek voor vogels of een karakteristieke knotbomenrij. Ook kinderen zijn van harte welkom op de Natuurwerkdag. Op verschillende locaties zijn er zelfs speciale kinderactiviteiten. Ervaring met klussen in de natuur is niet nodig.

Op zaterdag 7 november gaan we samen een houtril maken bij het IVN clubgebouw aan het Geneneind 2a in Bakel  Deze ril word gemaakt met hout aangeleverd door Gemeente Gemert-Bakel uit snoeiwerkzaamheden uit de omgeving (circulair gebruik).

Houtrillen zijn enorm goed voor de biodiversiteit omdat ze het jaar rond een schuilplaats bieden aan kleine zoogdieren, vogels, amfibieën, (nacht)vlinders en vele andere insecten.  Verder zijn er nog wat kleinere klusjes voor de liefhebbers, zoals bijvoorbeeld de nestkastjes schoonmaken. 

nestkastjes ivn gebouw We starten om 10:00 u en gaan tot uiterlijk 14:00 u door. Vanwege de corona maatregelen werken we met maximaal 15 personen. Kinderen zijn ook van harte welkom. (aanmelden is dan ook verplicht) 

Er word voor koffie/thee/limonade en een kop biologische soep gezorgd.

Aanmelden kan heel binnenkort via: https://www.natuurwerkdag.nl/index-home.php   en meer informatie en leuke foto's zijn te bekijken via: https://www.facebook.com/LandschappenNL/

Uiteraard hanteren we richtlijnen in verband met het coronavirus.

De Natuurwerkdag wordt georganiseerd door Landschappen.nl met als partners: IVN Nederland, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland, Nationale Postcode Loterij, Natuurmonumenten, Arcocha.nl en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.  

Natuurwerkdag: 'Stimuleren om meer mensen in Nederland samen groen vrijwilligerswerk te laten doen'

Algemene informatie

zaterdag 7 november 2020 - 10:00 tot 14:00
Natuurwerkdag 2020 Houtril maken voor de biodiversiteit bij IVN Gemert-Bakel
Locatie: 
Clubgebouw IVN Gemert-Bakel
Geneneind 2A
5761RH Bakel
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image