Geldrop
Kind & Natuur
dinsdag26jun2018

Niet in het wilde weg…

“Het is zo fijn om buiten bezig te zijn”

“Je leert zo nieuwe dingen van de natuur”

“Het allerleukste was dat we het zélf mochten doen, zonder volwassenen erbij!”

Zie hier enkele enthousiaste reacties van leerlingen van groep 7 en 8 die meededen aan de nieuwste activiteit van ons scholenwerk.

Het gaat om een GPS-route in de Meelakkers. De kinderen kunnen die route zelfstandig in groepjes lopen. Twee klassen van Nutsschool de Ganzebloem hebben de route getest en leerlingen en leerkrachten waren erg enthousiast. Na de zomervakantie kunnen ook andere scholen gebruik maken van ons GPS-pakket.

Wat houdt het in?

In de Meelakkers hebben we een route van ongeveer 2,5 km uitgezet. Het kompas op het GPS-apparaat wijst de weg die gelopen moet worden. Onderweg moeten de kinderen vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren die betrekking hebben op de natuur en cultuur van dit gebied. De route kan zowel linksom als rechtsom worden gelopen, zodat telkens twee groepjes tegelijk kunnen starten.
Met de antwoorden op de vragen kunnen de kinderen aan het eind van de route een code vinden waarmee ze een cijferslot kunnen openen. Dat geeft ze toegang tot de inhoud van de tas met daarin een verrassing!

IVN Geldrop helpt de jeugd op de goede weg!