Geldrop
Cursussen
zondag25sep2022

Lezingen en cursussen KNNV

LEZINGEN OKTOBER-NOVEMBER

KNNV afdeling Eindhoven

Lezing: Vennen in Brabant
Spreker: Gwendy Haanskorf
Datum: maandag 31 oktober 2022, van 20:00 - 22:00 uur
Locatie: Gebouw D’n Aard, Ariespad 5, 5503 EZ, Veldhoven (niet parkeren op Ariespad).

In deze KNNV-lezing zal Gwendy Haanskorf, adviseur ecologie bij Brouwers Groen, ons van alles vertellen over de vennen in Brabant. In wat voor landschapstypen komen vennen voor? Welke type vennen kunnen we onderscheiden en welke vegetatie hoort daarbij? Ook komt aan bod wat zoal de bedreigingen zijn voor onze vennen en in hoeverre we daar wat tegen kunnen/moeten doen. Kosten: er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Aanmelden: wel graag vooraf aanmelden via onze website eindhoven.knnv.nl – zie agenda met activiteiten.

Lezing: Natuurontwikkeling ARK in Het Groene Woud – De Geelders
Spreker: Ger van den Oetelaar
Datum: maandag 14 november 2022, van 20:00-22:00 uur
Locatie: Gebouw D'n Aard, Ariespad 5, 5503 EZ Veldhoven (s.v.p. niet parkeren op Ariespad).

Hoe staat met de natuurontwikkeling en het natuurnetwerk in De Geelders? Waaraan is de rijke biodiversiteit van het gebied te herkennen, en wat zijn de kenmerkende planten en dieren? Wie krijgt de regie over het behoud en beheer van het gebied als de rol van ARK er op zit? Ger van de Oetelaar zal hier, als projectleider bij ARK en woonachtig in het gebied, alles over vertellen in deze KNNV-lezing. Kosten: er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Aanmelden: wel graag vooraf aanmelden via onze website eindhoven.knnv.nl– zie agenda met activiteiten.

CURSUSSEN OKTOBER-DECEMBER 2022

KNNV afdeling Eindhoven

Cursus Leven in een Waterdruppel
Docenten: Willem Cramer en Harry Nouwen
Cursusdata: 11 en 18 oktober en 1 november 2022, van 19:30 tot 21:30 uur. Locatie (niet in Veldhoven): St. Joriscollege, Roostenlaan 296, 5644 BS Eindhoven.

Maak kennis met de rijke wereld van plantaardige algen en dierlijke eencelligen in het water van sloten, vennen en kanalen en ga zelf ook met een microscoop aan de slag. Prijs: € 35,- voor KNNV-IVN-leden, € 45,- voor niet-leden, incl. KNNV-lidmaatschap tot eind 2023. Opgave voor 1 oktober 2022 via onze website eindhoven.knnv.nl – zie agenda met activiteiten.

Winterwatervogels
Docenten: Martien Helmig en Jan Schellekens
Theorieavonden: donderdagen 10, 24 november en 8 december 2022, van 20:00 – 22:00 uur.
Locatie: Gebouw D’n Aard, Ariespad 5, 5503 EZ, Veldhoven (niet parkeren op Ariespad).
Excursies: zaterdagen 3 en 17 december, locatie en tijd nog af te spreken.

Deze KNNV-cursus gaat over vogels die we ‘s winters bij water kunnen waarnemen: over herkenning en achtergrondinformatie van soorten als zwanen, ganzen, eenden, steltlopers, meeuwen, futen en zeeduikers; algehele indruk, verenkleed in de winter en waar relevant ook geluiden. Ook interessante gebieden en vogeltrek komen aan bod. De twee excursies gaan naar waterrijke gebieden, één in de buurt en één richting de kust. Prijs: € 50,- voor KNNV- en IVN-leden, € 65,- voor niet-leden incl. KNNV-lidmaatschap t/m 2023 Opgave voor 1 november 2022 via onze website eindhoven.knnv.nl – zie agenda met alle activiteiten.