Vogelwandeling Rulse Laarzenpad

De vogelwandeling van IVN Geldrop op 11 april voert door het stroomgebied van de Kleine Dommel. De start is om 9.00 uur vanaf natuurpoort De Plaetse, aan de Strabrechtse Heide. Terugkomst rond 11.15 u. Een ervaren vogelaar begeleidt de deelnemers. Kennis van vogels is niet nodig. Deelname gratis, zonder honden.

Rulse Laarzenpad
De vierde vogelwandeling van IVN Geldrop dit voorjaar voert over het Rulse Laarzenpad en volgt een stukje van de Rul, ofwel Kleine Dommel. Hier leven bijzondere vogels zoals de veel bezongen wielewaal en de ijsvogel, dankzij de samenkomst van nat een beekdal met broekbossen met redelijk kleinschalig cultuurlandschap. Het gebied schurkt tegen de Strabrechtse Heide aan, die met heide, bos en vennen goeddeels weer andere vogels aantrekt.

Vogelwand en natuurversterking
Een in 2021 aangelegde vogelwand voor de ijsvogel en zwaluw moeten de onder druk staande natuur een boost geven. De Kleine Dommel heeft toen ook meer meanders (bochten) gekregen. Een stukje van de beek is in 2017 verlegd vanwege de aanleg van een waterbergingsgebied. Dat is nodig om bij extreme hoosbuien overstromingen in Geldrop te voorkomen.

Bereikbaarheid en inlichtingen
De Plaetse is per fiets vanuit Geldrop bereikbaar via de Bosrand. Van daar is het krap 10 minuten fietsen via de Strabrechtseheideweg, gevolgd door  een klein stukje over de heide. Vanuit Mierlo volgt men fietsend de Heezerweg en het fietspad over de Strabrechtse Heide.

Kijk vooraf even op de website www.ivn.nl/Geldrop of de wandeling doorgaat en voor meer activiteiten. (De volgende vogelwandeling is op 18 april al om 7.00 uur en gaat rond het ’s Heerenven). Inlichtingen bij Leo Donders, tel. 040 286 2665. IVN is ook op facebook.

De foto is gemaakt door Wim Hendrikx.

Waar
Natuurpoort De Plaetse
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Leo Donders

IVN Geldrop Vogelwerkgroep

Ontdek meer over

Deel deze pagina