Thema-avond schoonheid van amfibieën en reptielen

Over de schoonheid van amfibieën en reptielen gaat een fotopresentatie door Hans van Moorsel op woensdag 1 november bij IVN Geldrop. Locatie is natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het kasteelpark. Aanvang 20 uur, toegang gratis maar vrijwillige bijdrage welkom.

Wie een groene tuin heeft met een schaal schoon water, wat fijne rommelplekjes met snoeihout of gestapelde boomstammetjes heeft veel kans op allerlei mooie diertjes op zijn eigen terrein. Doe er nog wat fijne bladerhopen bij van herfst tot voorjaar en de kans is groot dat naast een egel ook salamanders en kikkers zich huisvesten in de tuin. De meeste tijd houden ze zich schuil op donkere plekken. Ga je echter ’s avond met een zaklamp naar buiten, dan ontdek je met wat geluk een kikker die op zoek is naar slakken(eitjes). Hagedissen kun je op een zonnige dag aantreffen in de insectentuin aan De Plaetse of tijdens een fietstocht over de Strabrechtse Heide. Zo kan het gebeuren dat je geboeid raakt door deze nuttige beestjes.

Van blauwe heikikker tot kameleon
In zijn presentatie legt Hans van Moorsel het verschil uit tussen amfibieën en reptielen. Hij gaat in op vragen als: zijn ze echt koudbloedig? Waar komen ze voor? Voor de pauze gaat het over in ons land voorkomende diertjes. Na de koffiepauze neemt hij het publiek mee naar een speciaal land – welk land, dat wil hij nog geheimhouden.

Over de spreker
Hans van Moorsel is al sinds zijn jeugd geïnteresseerd in genoemde diergroepen. Hij deed kennis op als lid van de amfibieënwerkgroep van IVN Heeze-Leende, de Poelenwerkgroep Eindhoven en via het overzetten van padden met IVN Geldrop. Nog steeds leert hij bij, blijft hij nieuwe dingen ontdekken en fotograferen.

Toegang vrij
Belangstellenden voor de lezing bij IVN zijn woensdag 1 november welkom in natuurinformatiecentrum ‘De Paardestal’, in het park van Kasteel Geldrop. Vanaf 19.45 uur staan koffie en thee klaar, aanvang 20 uur, einde rond 22 uur. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Wie IVN Geldrop wil steunen, kan lid of donateur worden. Kijk daarvoor op www.ivn.nl/geldrop..

Waar
IVN Natuur- informatiecentrum “de Paardestal
Helze 8
5662 KA Geldrop
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Loes van den Boom

IVN Geldrop

Ontdek meer over

Deel deze pagina