Paddenstoelen vinden in het kasteelpark

Paddenstoelenliefhebbers kunnen zondag 15 oktober gratis met IVN Geldrop mee op paddenstoelenexcursie in het Geldropse kasteelpark. De wandeling duurt anderhalf à twee uur en start om 14 uur bij natuurinformatiecentrum De Paardestal. Kinderen welkom (honden niet).

Ridderzwammen
Rondom een kasteel hoop je natuurlijk ridderzwammen, knots- en kogelzwammen en dodemansvingers te vinden maar of dat allemaal lukt is de vraag. Wie weet ontdek je wel een schijnridderzwam, elfenbankjes, heksenschermpjes, de reuzenzwam of juist (fragiele) takruitertjes. Of een heksenkring van nevelzwammen. Hoe dan ook vind je paddenstoelen wanneer je met een IVN-gids op zoek gaat, zelfs in een periode met weinig regen. Garantie qua soorten en hoeveelheden kan IVN dan misschien niet geven, maar een natuurboost krijg je sowieso. Er valt in het park genoeg te genieten van hetgeen de herfst te bieden heeft aan kleuren, vormen en geuren.

Spiegeltje mooi meegenomen
Let op: in de flyer van IVN staat dat de excursie  in Nuenen is maar hij is dus verplaatst naar Geldrop. De start is bij IVN’s natuurinformatiecentrum De Paardestal tegenover het kasteel. Kijk tevoren op de website of de excursie door kan gaan en kom liefst te voet of met de fiets, al is er een parkeerterrein aan de Helze. De excursie (zonder honden) duurt ongeveer anderhalf uur maar kan uitlopen. Een spiegeltje is handig om de onderkant van hoeden te bekijken want IVN laat paddenstoelen staan. Zo kan iedereen er van genieten, ook slakken en kleine knaagdieren. Die deinzen er niet voor terug zelfs een giftige paddenstoel op te peuzelen, iets wat mensen duur zou komen staan.

Wil je meer natuur beleven en ook anderen laten genieten? Word dan lid. Aanmelden kan door een mailtje naar ivngeldrop@gmail.com of aanmelden via www.ivn.nl/geldrop.

De foto is gemaakt door Liesbeth Dirkse.

Waar
IVN Natuur- informatiecentrum “de Paardestal
Helze 8
5662 KA Geldrop
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina