Landschapswandeling Warmbeekvallei

Wandelaars kunnen 25 juli met IVN-gidsen op pad door het dal van de Warmbeek in Belgisch Limburg. Start om 13.30 uur is vanaf Beverbekerdijk 50, Hamont-Achel.  Terugkeer daar om 16.30 uur. Carpoolers vertrekken om 12.30 uur bij Kasteel Geldrop aan de Helze.  Deelname gratis (zonder honden).

Dal van de Warmbeek
De maandelijkse doorstapwandeling van IVN Geldrop vindt op 25 juli net over de grens plaats, in de landschappelijk interessante Warmbeekvallei. In dit natuurgebied liggen natte hooi- en weilandjes, broekbossen, loof- en naaldbosjes. Ook omvat het gebied wateringen die in de 19e eeuw zijn aangelegd. In Nederland kennen we de Warmbeek als de Tongelreep, een riviertje dat ontspringt bij Neerpelt en langs de Achelse Kluis, het Leenderbos, de Valkenhorst en de Genneper Parken stroomt, om uit te monden in de Dommel bij Eindhoven. Onderweg vertellen de natuurgidsen wat interessante wetenswaardigheden. Halverwege wordt een keer in de natuur gepauzeerd. Waterdichte schoenen zijn aanbevolen.

Inlichtingen
Carpoolers vertrekken om 12.30 uur vanaf de parkeerplaats bij het kasteel, aan de Helze in Geldrop. Benzinekosten worden gedeeld. Kijk vooraf even op de website www.ivn.nl/geldrop. Normaliter annuleert IVN de wandeling alleen bij overmatige hitte of erg slecht weer. Voor verdere inlichtingen: Mariet Vissers, 040-285 6622, en Tinus de Gouw, 06-12141901

De foto is gemaakt door Frans van den Boom

Waar
Warmbeekvallei
Beverbekerdijk 50
hamont Achel
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Tinus de Gouw

Gids IVN Geldrop
Tinus de Gouw, 06 12141901

Ontdek meer over

Deel deze pagina