IVN-vogelwandeling ‘rondje Meulendijks’ over heide

‘Rondje Meulendijks’ heet de vogelwandeling van IVN Geldrop op dinsdag 28 maart. Start is om 9 uur bij manege Meulendijks, aan het eind van de Strabrechtseheideweg in Heeze.  Deelname is gratis, honden zijn niet welkom.

De tweede vogelwandeling met IVN Geldrop dit voorjaar voert over de heide. Geluksvogels genieten niet alleen van een mooi landschap met vogelgeluiden maar ontmoeten hier bovendien minder alledaagse vogels als de roodborsttapuit, boomleeuwerik en verschillende spechten. Door de klimaatverandering kan men tegenwoordig ook zilverreigers aantreffen, een soort die we vroeger veel zuidelijker moesten zoeken.

Deelnemers hoeven niet over vogelkennis te beschikken, die neemt de enthousiaste vogelgids wel mee. Interesse is voldoende. Een verrekijker is een pré, goed schoeisel wordt aanbevolen.

Inlichtingen
De Strabrechtseheideweg sluit aan op de Bosrand in Geldrop en  ligt aan de andere kant van het viaduct over de A67. Een paar minuten fietsen verder ligt de manege. De wandeling duurt 2 à 2½ uur. Alleen bij erg slecht weer of onverhoedse zaken gaat de wandeling niet door. Raadpleeg tevoren de website www.ivn.nl/geldrop voor alle zekerheid.  Daar is ook informatie over de volgende wandelingen is te vinden. Voor verdere inlichtingen: Leo Donders, telefoon 040 2862665

De foto is gemaakt door Wil van Tongerlo.

Waar
Manege Meulendijks
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina