Jeugd IVN

 

  Programma 2022

Foto album

Waarom word je lid van Jeugd-IVN?

Houd je van de natuur en ga je graag op onderzoek uit?
Vind je het leuk om actief te zijn in de natuur met een gezellige groep? Dan is Jeugd-IVN of Jongeren-IVN echt iets voor jou!

We ken­nen in Geldrop twee groepen:
Jeugd-IVN: 7 - 12 jaar en Jongeren-IVN van 12-18 jaar. Wat doen we zoal. Waterdiertjes scheppen, vogels spotten, speurtochten maken, bodemdiertjes onder de microscoop bekijken… het is maar een klein deel van allerlei fijne dingen die we doen. 

Jongeren-IVN gaat op pad of steekt de handen uit de mouwen en helpt zo de natuur een handje.

Waar en wanneer komen we bij elkaar?

Als we op pad gaan verzamelen we meestal op de parkeerplaats bij het kasteel. Van daaruit gaan we met de fiets of auto naar een natuurgebied of excursieplaats.

Bij Jeugd-IVN ben je 20 keer per jaar welkom:
1x per maand op vrijdagavond, (meestal) van 7 tot 8 uur
1x per maand op zondagochtend van 10 tot ongeveer 12 uur (en soms later, dat ligt aan het programma)

In de wintermaanden blijven we op vrijdag meestal in het Koetshuis, tegenover het kasteel. We doen spelletjes, knutselen, kijken een film of doen iets anders. Vlak voor de zomervakantie gaan we met zijn allen een weekend op kamp, doen dan leuke spelletjes of een leuke excursie of maken een mooie wandeling.

Jongeren-IVN gaat 6x per jaar op stap:
2 x per jaar werken in de natuur (wilgen knotten, boompjes trekken op de hei)
4x per jaar een interessante excursie of leuke wandeling

Wat kost dat?

Je leert veel, je kunt een hoop plezier beleven en toch kost het per keer maar een beetje:
de contributie voor leden van Jeugd-IVN is € 24 per jaar per Kind.
Deelname aan Jongeren-IVN kost € 24 per jaar per Jongere.
Soms wordt er voor een activiteit een kleine bijdrage gevraagd.

Als je lid wilt worden, overleg dan eerst met je ouders. Misschien heb je al het druk met school en sport of andere hobby’s. Vertel er wel bij dat je niet verplicht bent om iedere keer te komen.

Weet je nog niet zeker weten of Jeugd-IVN iets is voor jou? Geen probleem. Je mag twee keer meedoen om het uit te proberen en daarna beslissen of je lid wordt.

Wie heeft de leiding? (Laat dit je ouders lezen)

Jeugd-IVN wordt door een groep enthousiaste vrijwilligers begeleid. Bij elke activiteit zijn minstens twee begeleiders aanwezig. Als de groep heel groot is wordt er soms een beroep gedaan op ouders.

Belangrijke informatie:

De Jeugdafdeling van het IVN Geldrop is de laatste jaren hard gegroeid. Op dit moment telt deze 45 leden. Om tijdens de activiteiten voldoende aandacht te kunnen besteden aan alle kinderen hebben we besloten een tijdelijke ledenstop te houden.

De aanmelding van kinderen gaat via het landelijke IVN, maar wanneer kinderen aangemeld willen worden kunt u het beste mailen met de coördinator, Arend Jan Onnink (zie gegevens Jeugd IVN op de site). Hij kan u vertellen of er plaats is.

Zo niet, wordt/worden uw kind(eren) op de wachtlijst geplaatst. Wanneer er een plekje vrij komt brengen we u op de hoogte en kunt u uw kind(eren) aanmelden bij het IVN Nederland. Dan komen de gegevens vanzelf naar ons toe.

Voor meer info:
Arend Jan Onnink: arendjan.onnink@gmail.com 040-2855893 of 06-30710946